“Türkiye’nin IŞİD’i desteklediği belgeleri bir gün herkes görecek”

“Türkiye’nin IŞİD’i desteklediği belgeleri bir gün herkes görecek”

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Sputnik Türkiye Genel Müdürü Tural Kerimov’un Türkiye’ye girişine izin verilmemesiyle ilgili “Bu eylemler Türkiye’de basın özgürlüğü olmadığını gösteriyor” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, haftalık basın toplantısında konuştu.

Sputnik’in haberine göre, Zaharova, Türkiye’nin Suriye politikasını da eleştirerek şunları söyledi:

“Türkiye yangını körüklüyor”

“Türkiye’nin, Suriye sınırındaki (diplomatik bir tanım kullanmam gerekirse) garip eylemleri yangını körüklüyor.

“Şubattan beri, Türkiye’nin IŞİD militanlarına verdiği desteği kanıtlayan bir dizi belge sunduk. Ancak bu belgeler uluslararası basın tarafından yayımlanmıyor. Uluslararası gazeteciler bu belgeleri görmezden geliyor gibi duruyor. Ancak insanların bu belgeleri bir gün göreceğine inanıyoruz.

“Cenevre’deki ana muhalif gruplardan biri olan Riyad destekli Yüksek Müzakere Komitesi’nin (HNC) görüşmelerden çekilmesi, teröristlerle dayanışma mesajından başka bir şey değil.

“Cihatçılar terörist değillermiş gibi davranıyor ama terörizm prensiplerini izlemeye devam ediyorlar.”

“Bu gibi eylemler yasadışı”

Sputnik Türkiye Genel Müdürü Tural Kerimov’un Türkiye’ye girişine izin verilmemesine de değinen Zaharova şunları söyledi:

“Bu eylemler Türkiye’de basın özgürlüğü olmadığını gösteriyor. Zira ne istiyorlarsa onu yapıyorlar. Bu gibi eylemleri yasadışı olarak görüyoruz.

“Bu eylemler, Ankara’nın basın özgürlüğüne karşı baskı politikası uyguladığını kanıtlıyor. Türkiye’de gazeteciler baskı görüyor.

“Türkiye’de bu olanlar yalnızca Rusya’nın sorunu değil. AB Türkiye’de gazetecilerin gördüğü baskıyı neden görmezden geliyor?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.