Türkiye'den saldırıya kınama

Türkiye'den saldırıya kınama

Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı tarafından Fransa'nın Nice kentinde meydana terör saldırısına ilişkin yapılan açıklamada, saldırı kınandı.

Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi Başkanlığı tarafından Fransa'nın Nice kentinde dün akşam meydana gelen ve onlarca kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin bir açıkla yaptı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı, "Fransa'nın Nice kentinde meydana gelen korkunç terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Fransız halkının acısını yürekten paylaşıyoruz. Türkiye terörle mücadelede Fransa ile tam bir dayanışma içindedir. Hep birlikte bu alçaklara karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Terör, herşeyden önce, insanlığa ve evrensel değerlerine karşı bir tecavüzdür. Bu zor günde dostumuz ve müttefikimiz Fransa'ya ve Fransız halkına başsağlığı diliyoruz. Yakınlarını kaybedenlere sabır, yaralılara da acil şifalar temenni ediyoruz."

Başbakanlık Twitter sayfasından ise, Fransa’daki terör saldırısıyla ilgili Fransızca açıklama yapıldı.  Başbakanlığın Twitter hesabından Fransızca yayımlanan açıklamada, Fransa’nın Nice kentindeki terör saldırısı kınandı. 

AB Bakanı Ömer Çelik de, kınama mesajını Twitter hesabından ingilizce olarak paylaştı.

Çelik, mesajında “Düzenlenen korkunç saldırıyı en güçlü şekilde kınıyorum. Düşüncelerim saldırının kurbanları ve onların aileleriyle birlikte. Her nerede, ne şekilde ve hangi gerekçeyle insanlığa saldırırsa saldırsın, terör her zaman acımasızdır. Birlik olmalıyız.” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.