Türkiye ile İsrail anlaştı

Türkiye ile İsrail anlaştı

Yabancı ajanslar akşam saatlerinde İsrailli üst düzey yetkililere dayandırarak, Türkiye ile İsrail arasında ilişkilerin normalleştirilmesi için 3 yıldır süren müzakerelerde anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi adına Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun özel temsilcisi Joseph Ciechanover, Roma bir araya geldi ve ilişkilerin normalleşmesi adına uzlaşmaya vardı.

Türkiye tarafından resmi bir açıklama yapılmazken, Reuters haber ajansının İsrailli üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Türkiye ve İsrail arasında mutabakata varıldı.

Tarafların anlaşmayı pazar günü biraraya geldikleri İtalya'nın başkenti Roma'da sonlandırdığı belirtildi.

Associated Press haber ajansı, görüşme heyetinde bulunan İsrailli bir yetkiliye dayandırarak, İsrail'in baskında hayatını kaybedenlerin ailelerine 20 milyon dolar tazminat vereceğini belirtti.

Türkiye'nin bunun karşılığında İsrail devletine ve baskında yer alan askerlere karşı suçlamalarını geri çekeceği ve ilişkilerin yeniden büyükelçi seviyesine çıkaracağı aktarıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.