Türkiye ile Gana arasında 4 anlaşma imzalandı

Türkiye ile Gana arasında 4 anlaşma imzalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gana’ya düzenlediği ziyarette iki ülke arasında iletişim, enerji, haberleşme ve ticari alanda anlaşmalar imzalandı.

Batı Afrika ülkelerini kapsayan ziyaretinin ikinci durağı olan Gana’da temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gana Cumhurbaşkanı John Dramani Mahama ile birlikte iki ülke arasında imzalanan anlaşmaların törenine katıldı. İki ülke arasında ticari, iletişim, enerji alanlarında 4 anlaşma imzalandı.

İki ülke arasındaki ikili yatırım anlaşmasını Gana Dışişleri Bakanı Hannah Tetteh ve Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş imzaladı. Gençlik ve spor alanındaki işbirliği anlaşmasını Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ve Gana Gençlik ve Spor Bakanı arasında imzalandı. Bir diğer anlaşma olan bilgi teknolojileri alanındaki mutabakat zaptına ise Gana Ulusal Haberleşme Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. William Tevie ve Türkiye Bilgi Teknolojileri Başkanı Ömer Fatih Sayan imza koydu. Dördüncü ve son anlaşma olan Enerji ve Tabii kaynakalr alanındaki mutabakat zaptını Enerji Bakanı Berat Albayrak ve Gana Dışişleri Bakanı Hannah Tetteh imzaladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.