Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu heyeti Hakkari’de

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu heyeti Hakkari’de

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç ve İHA Bölge Müdürü Şükrü Akyüz, Hakkari’yi ziyaret etti.

Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki illerde bulunan gazeteci cemiyetlerine ziyaretler gerçekleştiren Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve beraberindekiler, sabah saatlerinde Hakkari’ye geldi. İlk olarak Hakkari Valiliğini ziyaret eden Kolaylı ve beraberindekiler, daha sonra Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanlığı’nın konferans salonunda yerel gazete sahipleri ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya geldi. Yerel gazete sahiplerinin içinde bulunduğu sorun ve sıkıntıları dinleyen Başkan Kolaylı ve beraberindekiler, sorunlarının çözümü için kendilerine yardımcı olma sözü verdi.

Hakkari’deki yerel gazete sahipleri, eskisi gibi ilan alamadıklarını belirterek, “Kira, eleman ve sigorta borçlarını bile ödeyemez hale geldik. Böyle giderse iş yerlerimizi kapatmak zorunda kalacağız. Yanımızda çalışan onlarca elaman işsiz kalacak ve yüzlerce aile mağdur kalacaktır. Hakkari il merkezinin Yüksekova ilçesine taşınması konusu gündeme geldiğinden beri ne yapacağımızı bilmiyoruz. Eğer Yüksekova’ya taşınırsak perişan olacağız. Bu mağduriyetimizin de göz önünde bulundurulmasını ve bir çözüm yolu bulunmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştular.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ise, Hakkari’deki yerel gazetelerin zor şartlar altında görev yaptığının farkında olduklarını belirterek, kendilerine yardımcı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Başkan Kolaylı, “Sağlıklı bir şekilde ilan almanız için ilgili makamlarla görüşeceğiz. Hakkari merkezinin Yüksekova’ya taşınması halinde yerel gazetelerin mağdur olmaması için Basın İlan Kurumu vasıtası ile gerekli girişimlerde bulunacağız. Ancak bu konuda yerel gazete sahiplerine de bazı görevler düşüyor” dedi.

Hakkari’de gazeteciler derneği kurulmalı

Hakkari’de mutlak suretle gazeteciler derneğinin kurulması gerektiğini ifade eden Başkan Kolaylı, “Türkiye'nin birçok yerinde gazeteciler derneği var. Ancak ne Amasya ne de Hakkari ilinde cemiyet ve dernek yok. Mutlak suretle ivedi bir şekilde gazeteciler cemiyeti veya derneğinin kurulması gerekir. 212’de yatan ve sarı basın kartı başvurusunda bulunmamış olan gazetecilerin mutlaka internet üzerinde veya şahsi olarak Basın İlan Kurumu’na başvurularını yaparak, bu kartı almaları gerekir” diye konuştu.

Hakkari’deki yerel gazete sahipleri ve yaygın medya kuruluşlarında çalışan gazeteciler ise, Başkan Kolaylı ve beraberindekilerin sorun ve sıkıntılarını yerinde dinlemek için Hakkari’ye gelmelerinin mutluluk verici olduğunu ifade ederek, sorunlarının bir an önce çözülmesini istediler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.