'Türkiye Batı'dan kopmuyor, AB'den vazgeçmiyor'

'Türkiye Batı'dan kopmuyor, AB'den vazgeçmiyor'

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Zaman zaman batılı müttefiklerimizle, dostlarımızla fikir ayrılıklarında olabilir; ama Türkiye Batı'dan kopmuyor, Avrupa Birliği'nden vazgeçmiyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen "Türkiye'ye güvenenler, Türkiye'de üretenler" konulu toplantıya katıldı.

Toplantıda konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "15 Temmuz gecesinde ve sonrasında yaşanan gelişmelerden birçok hayırlı sonuç çıktığını düşünüyorum. Bunların en önemlisi hiç şüphesiz şu anda bütün Türkiye'nin derinden hissettiği birlik ve beraberlik ruhudur. 15 Temmuz süreci Türkiye ekonomisinin ne kadar sağlam dinamiklere sahip olduğunu toplumun da demokrasiyi ne kadar içselleştirdiğini gösterdi. Ekonomide ve demokraside ve demokraside bu seviyeyi yakalamış bir toplum için bundan sonraki sürecin daha iyi daha kolay ve daha hızlı ilerleyeceği açıktır" dedi. 

Ekonominin temellerin genel olarak sağlam olduğunu ve hiç zaman kaybetmeden tekrar normal yapısal reform gündemlerine geri döndüklerini ifade eden Şimşek, "Türkiye asli gündemine dönmüştür, yapısal reformlarda ilerleme vardır. Yapısal reformlar zaten olmazsa olmazımızdır; çünkü dünyada popülizm, korumacılık artıyor. Türkiye ancak ve ancak reform yaparak geleceğe hazırlık yapabilir" diye konuştu.

Son olarak, Türkiye'nin Batı'dan kopmayacağını vurgulayan Şimşek, "Zaman zaman batılı müttefiklerimizle, dostlarımızla fikir ayrılıklarında olabilir; ama Türkiye Batı'dan kopmuyor, Avrupa Birliği'nden vazgeçmiyor" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.