Türkdoğan’dan KESK’e geçmiş olsun ziyareti

Türkdoğan’dan KESK’e geçmiş olsun ziyareti

Bazı temas ve incelemelerde bulunmak üzere Hakkari’de bulunan İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ve SES Genel Merkez çalışanı Fikret Çağlan KESK’i ziyaret etti.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Yüksekova’da devam eden sokağa çıkma yasağı ve Hakkari’deki gelişmelerle ilgili bilgi almak için kentte gelen İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ve SES Genel Merkez çalışanı Fikret Çağlan, KESK’te sendika üyeleriyle bir araya gelerek, önceki gün “Öz Yönetim” açıklamasına katıldığı gerekçesiyle tutuklanan SES Denetleme Kurulu Şube başkanı Metin Demirel’in tutuklanması nedeniyle çalışma arkadaşlarına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

SES Genel Merkez çalışanı Fikret Çağlan ile birlikte sendikada açıklamalarda bulunan Türkdoğan, İnsan Hakları Aktivisti ve emekçi Metin Demirerin tutuklanması üzerine sendikaya geçmiş olsun ziyaretinde bulunduklarını söyledi.

Türkdoğan,” Demirerin tutuklanma gerekçesini öğrendiğimizde hayretler içinde kaldık. Aylar önce Hakkari’de yapılan Öz Yönetim açıklamasına katılan bir çok kişi tutuklanmıştı. Arlarında belediye eşbaşkanlarının da bulunduğu bazı siyasetçilere çok ağır cezalar verildi. Demirer de bu gerekçeyle tutuklandı. İnsanlar demokratik haklarını kullanarak açıklama yaptıkları için bu kadar ağır cezalar ile karşılaşıyorlarsa burada demokrasiden bahsetmek mümkün değildir. Hem Türkiye anayasasında hem de Türkiyenin taraf olduğu uluslar arası sözleşmelerde kişinin demokratik haklarını kullanma hakkı güvence altına alınmıştır" ifadelerini kullandı.

"Şuan da sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Başbakan Davutoğlun zamanında bu sözleşmeleri sözleşmeleri onaylayarak yürürlüğe girmiştir" diyen Türkdoğan, "Bizim aklımızla kimse alay etmeye kalmasın. Bir halkın topluluk haklarıyla ilgili irade beyanı suç değildir. Bir açıklamaya katılmak suç değildir. Şimdi ben yargı mensuplarına sormak istiyorum ‘ Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Sistemi değişmiştir. Fiili başkanlık modeline geçilmiştir’ denen bir ortamda gerçekten hiçbir şiddet çağrısı yapmayan, şiddeti teşvik etmeyen sadece basın açıklamasına katıldı diye bir kamu emekçisinin tutuklanmasını ne anlama geldiğini izah etmeliler” diye konuştu.

Ardından söz alan SES Genel Merkez çalışanı Fikret Çağlan, Metin Demirer ile birlikte yıllarca sendikal mücadelede yol yürüttüğünü belirtti.

Çağlan,” Hakkari’de sendikaların oluşumunda ciddi bir katkısı olan ve sendikamızın başkanlığını uzun süre yapan bir arkadaş. Metin arkadaş sendikal mücadelenin her alanında görev almış bir emekçidir. Bugün bir çok yerde sendikalarımıza yönelik baskı ve tutuklamalar var. Biz bunları sendikamıza dönük bir saldırı olarak düşünüyoruz. Bunu kabul etmiyoruz. Biran önce arkadaşımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Emekçilere dönük saldırılara karşı mücadelemiz devam edecek” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.