Türk oyunu Dora'ya verdi

Türk oyunu Dora'ya verdi

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Mardin adayları Ahmet Türk ve Erol Dora oylarını kullandı. Türk seçim bölgesi olmamasına rağmen bilinçli olarak Dora'nın seçim bölgesi olan Derik'teki köyünde oy kullandı.

MARDİN - Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Mardin bağımsız adayı Ahmet Türk, Derik İlçesi'ne bağlı Atlı Köyü'nde oyunu kullandı.

Sabah saatlerinde oy kullanma işlemleri başladıktan sonra Atlı İlköğretim Okulu'na gelen Türk, 1057 numaralı sandıkta oy kullandı. Derik, blok adayı Erol Dora'nın bölgesi olmasına rağmen oyunu orada kullanan Türk, "Oyumu Dora için kullandım, onu destekliyorum" dedi. Türk'ün Dora'ya oy vermesiyle eşine az rastlanan bu durumda ilk defa bir milletvekili kendisine oy vermedi. Oyunu kullanan Türk daha sonra seçim bölgesi Kızıltepe'ye geçti.

Bloğun diğer adayı Erol Dora'da Mardin merkezde Kasım Ey İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı. Çıkışta kısa bir açıklama yapan Dora, "Oyumun, barış, özgürlük ve demokrasiye vesile olmasını diliyorum" dedi.

Öte yandan Mardin'de de seçim ihlallerle başladı. Birçok yerde polisin 15 metre mesafeyi ihlal ederek sandıkların bulunduğu salonun önünde durduğu gözlendi. Mardin'e bağlı Yaylı köyünde yurttaşların açık oy kullanmak istemeleri üzerine sandık başkanı duruma müdahale etti ve tartışma yaşandı.

Mardin merkeze bağlı Cevizpınar ve Yukarı Aydınlı köylerinde ise Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu adayı Erol Dora'nın müşahitleri sandıklara alınmadı. Yaşanan tartışma üzerine Seçim İzleme Komisyonu köye gitti. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum