Turistlerden Van kedilerine yoğun ilgi

Turistlerden Van kedilerine yoğun ilgi

Newroz tatilini Van’da geçiren İranlı turistler; beyaz tüyleri, renkli gözleri ve narin yapılarıyla bilinen Van kedilerine yoğun ilgi gösteriyorlar.

YYÜ Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni ziyaret eden İranlı turist Umeyt Muhtari, “İran’dan geldik. Van güzel şehirdir. Kedi evi şehir merkezinden uzaktadır. Biz yine de ziyarete geldik. Van kedisini televizyonlarda ve internette görmüştüm. Şimdi yakından görme şansım oldu. Eşim ve çocuğum da yakından görmüş oldu. Nevruz tatilinden dolayı iki gündür Van’a geldik. Yarın sabah da İran’a geri döneceğiz. İnşallah her sene buraya geleceğiz” dedi.

Eşi ve 5 yaşındaki kızıyla Van’a geldiğini aktaran Muhtari, ailece Van kedisini görmek istediklerini ve bu yüzden buraya geldiğini kaydetti. Van kedisini yakından gördüğü ve dokunduğu için mutlu olduğunu ifade eden aile fertleri, Van kedileriyle bol bol fotoğraf çektikten sonra buradan ayrıldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.