Turan'ı uzman çavuş vurdu

Turan'ı uzman çavuş vurdu

Hakkari'deki olaylar sırasında bayram şekeri toplayan Enver Turan bir uzman çavuşun açtığı ateş sonucu yaralandı. Konu ile ilgili açıklama yapan Bedirhanoğlu 'Bu insanlık dışıdır." dedi.

HAKKARİ / DİHA - Hakkari'de öğlen saatlerinde Dağgöl Mahallesi'nde başlayan protesto gösterileri daha sonra Biçer, Yeni, Keklik Pınar, Gazi ve Medrese mahallelerine yayıldı. Gençlerin yollarda barikat kurduğu protesto gösterilerine, polis müdahale etti. Müdahale sırasında plakası belirlenemeyen ve bir uzman çavuşa ait olduğu belirtilen gri tempra marka bir araçtan yoldan geçenlerin üzerine ateş açıldı. Bu esnada mahalle arasında bayram şekeri toplayan Enver Turan (15) isimli çocuk, başından ağır yaralandı.

Turan, orada bulunan vatandaşlar tarafından bir kamyonet ile Hakkari Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Hemen ameliyata alınan Turan'ın durumunun ciddi olduğunu açıklayan doktorlar, ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Turan'ı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk etti. Ağır yaralı olan Turan, karayoluyla Van'a doğru yola çıkarıldı.

Turan'ı vuran uzman çavuş gözaltında

Öte Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP İl Başkanı Orhan Koparan, İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut ve çok sayıda vatandaş hastaneye akın etti. Ağır yaralı olan Turan, Van'a sevk edildikten sonra polis hastane önünde toplanan kitleye müdahalede bulundu. Bunun üzerine Belediye Başkanı ve beraberindekiler de hastane binasında bir süre mahsur kaldı.

'Yapılanlar insanlık dışıdır'

Yapılanların insanlık dışı olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Badirhanoğlu, “Bu yapılanlar tek kelime ile insanlık dışıdır. Sayın Başbakan ve Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum; Elfa suresinin 61. ayetini iyice okusunlar ve tefsirini iyice anlasınlar. Onlar İslam’ın neresine olduklarını o zaman iyice anlamış olurlar. Barış isteyen bir halka görülen bu insanlık dışı zulüm inanıyorum ki; fazla sürmeyecektir. Çünkü Allah bunu kabul etmiyor. Bu halk kendilerine Allah tarafından bahşedilen haklarını istiyor. Hiç kimsenin lütfünü ve keremini istemiyor. Eğer bu devletin yetkilileri mümin iseler, Müslüman iseler bunu kabul edecekler. İnanın bunu kabul etmeseler yirmi dört saat ibadet etseler bile, mümin olamazlar. Hazreti Peygamber’in mümin tarifini okusunlar. ‘Kendin için istediğini, kardeşi için istemeyenler mümin olamazlar’ diyor. Şayet bu ayetleri okuyamıyorlarsa ya da ‘biz okudukta uygulayamıyoruz’ derlerse, o zamanda çıkıp açık açık itiraf etsinler. ‘Biz iktidar değiliz, bizim üzerimizde de bazı güçler var, biz yapamıyoruz’ desinler de millet de ne olduğunu anlasın. Böylece kimse de onlardan bir şey istemeyecektir” dedi.

Hakkari’de protestolar ve polisin müdahalesi devam ediyor. / DİHA