Tuncel ilk duruşmada beraat etti

Tuncel ilk duruşmada beraat etti

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) eski Eşsözcüsü Sebahat Tuncel, parti irtibat bürosu açılışında yaptığı konuşma nedeniyle "Suçu ve suçluyu övme" iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasında beraat etti.

HDP eski İstanbul Milletvekili ve HDK eski Eşsözcüsü Sebahat Tuncel, parti irtibat bürosu açılışında yaptığı konuşma nedeniyle "Suçu ve suçluyu övme" iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması, Anadolu 22. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davanın ilk duruşmasına tutuksuz sanık Sebahat Tuncel ve avukatı katıldı. 

İddialara ilişkin savunma yapan Sebahat Tuncel, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Bu dava siyasi konjonktür gereği açılmıştır. Suç oluşturduğu iddia edilen konuşmanın yapıldığı tarihte milletvekiliydim. Demokratik Toplum Partisi irtibat bürosu açılışında yaptığım konuşmadan küçük bir bölüm iddianameye aktarılmış, tamamında ise Kürt sorununu, bunun çözümüyle ilgili temennilerimi ve yöntemleri dile getirdim. Konuşmam şiddet içermemektedir. Burada bir cezalandırma olacaksa düşünce ve ifade özgürlüğü cezalandırılmış olacak" dedi. 

Tuncel'in avukatı Emrah Baran ise müvekkilinin beraatını talep etti.

Mahkeme, Sebahat Tuncel'in "Suçu ve suçluyu övme" olarak nitelendirilen fiilinin kanunda suç olarak tanımlanmadığından beraatına karar verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.