Tuncel: Fitre ve zekatlar Cizre, Yüksekova, Nusaybin'e

Tuncel: Fitre ve zekatlar Cizre, Yüksekova, Nusaybin'e

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, fitre ve zekatların Sur, Cizre, Nusaybin ve Yüksekova'da evleri yıkılan halka gönderilmesini istedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile Eş Başkan Fırat Anlı, sivil toplum örgütü temsilcileri ve muhtarlarla iftar yemeğinde buluştu. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, HDP ve DBP'li yöneticilerin katıldığı iftar yemeğinde konuşan Kışanak, yitirilen canlara, yıkılan şehirlere ve yaşanılan büyük acılara dikkat çekerek, herkesin derinden üzüntülü olduğu bir dönemden geçildiğini söyledi. Ramazan ayının barışa, çözüme ve kardeşliğe vesile olmasını dileyen Kışanak, "Acıların son bulduğu, ölümlerin olmadığı, herkesin evinde yas değil huzurun olduğu bir ortamda ramazan ayını ve bayramını karşılayalım. Oruç tutarken, dua ederken her şeyden önce barışı ve huzuru diliyoruz. Bu mübarek ayda hepimizin duaları mazlumdan yanadır. Allah mazlumun hakkını zalime bırakmasın. Bugün ve tüm ramazan ayı boyunca iftarlarımızı açtığımızda barış, özgürlük ve çözüm için dua edeceğiz" dedi.

Eş Başkan Fırat Anlı ise, Ramazan ayının rahmet ayı olduğunu vurgulayarak, "İnşallah ramazanın hayrı kentimizi sarar ve herkes hayrından nasibini alır. Allah birliğimizi güçlendirsin, Allah ramazanı kardeşlik, barış, özgürlüğe vesile eylesin. Bugün Diyarbakır ve bölgede yüz binlerce insanımız, ellerini barış, özgürlük ve onurlu bir yaşam için kaldırmışlar ve dua ediyorlar. Allah dualarımızı kabul etsin. Bu mübarek günde insanlar ölmesin, herkes yerinde dursun, bu isteğimiz inşallah olur. Zor bir dönemden geçiyoruz, ama her karanlığın sonunda aydınlık var. Bu umutla Allah bize huzur, birliktelik versin" diye konuştu.

İftar yemeğinde son konuşmayı yapan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel de, çok zor bir dönemden geçildiğinin altını çizerek, fitre ve zekatların Sur, Cizre, Nusaybin ve Yüksekova'da evleri yıkılan halka gönderilmesini istedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.