Trump'tan Clinton'a: Bir sonraki sefer daha sert olabilirim

Trump'tan Clinton'a: Bir sonraki sefer daha sert olabilirim

ABD Başkanlık seçiminin Cumhuriyetçi adayı Donald Trump, Demokrat rakibi Hillary Clinton'la çıktığı ilk TV tartışmasından sonra yaptığı açıklamada, 'bir sonraki sefer kendisine karşı daha sert olabileceğini' söyledi.

Trump ve Clinton, 8 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesi ilk kez Pazartesi akşamı bir televizyon tartışmasında kozlarını paylaşmıştı. Trump, tartışma sırasında 'kimsenin duygularını incitmemek için kendini tuttuğunu' söyledi.

Cumhuriyetçi başkan adayı, Fox TV'de yayınlanan röportajında program sunucusu Lester Holt'u, kendisine karşı Clinton'a kıyasla daha katı davranmakla eleştirdi. Program ardından yapılan küçük çaplı kamuoyu yoklamalarında tartışmada kimin galip geldiğine dair net bir sonuç çıkmadı. Önümüzdeki günlerde daha kapsamlı anketlerin yapılması bekleniyor.

Nielsen kamuoyu araştırma şirketinin ilk tahminlerine göre 81.4 milyon Amerikalı, tartışmayı evden izledi. Diğer izleyicilerin eklenmesi durumunda bu rakamın çok daha fazla olacağı belirtiliyor. Programın nasıl geçtiğiyle ilgili bir soru üzerine Trump, iyi geçtiğini ancak sunucu Holt'un 'skandallarıyla' ilgili Clinton'a baskı yapmadığını söyledi.

Trump, "Ona emailleri hakkında soru sormadı, skandalları hakkında soru sormadı, Bingazi anlaşması hakkında soru sormadı. Ona, sorulmuş olması gereken birçok şeyi sormadı. Neden? Bilmiyorum" dedi. Trump, tartışmada 'Bill Clinton'ın yaşadığı birçok şeyden bahsetmeye' niyetlendiğini ancak çiftin kızı Chelsea'nin seyirciler arasında olması nedeniyle kendini tuttuğunu söyledi. Clinton'ın onu kızdırıp kızdırmadığına dair soruya ise Trump, "En sonunda belki, en son soruda" cevabını verdi. Trump, 'gelecek sefer Clinton'a daha sert olabileceğini' belirtti.

Neler tartışıldı?

Canlı tartışmada Trump, Clinton'ın başkanlık için gerekli dayanıklılığa sahip olmadığını söyledi. Clinton ise Trump'a vergi beyannamelerini neden açıklamadığını sordu. Trump istihdamın 'ülkeden kaçtığını' söyledi ve bundan ticaret anlaşmalarını sorumlu tuttu.

Clinton ise yatırımı arttırmayı taahhüt etti ve 10 milyon kişiye istihdam yaratma sözü verdi. Clinton, “Arap ve Kürt ortaklarımızı desteklemeye devam edeceğiz” dedi. Trump tartışmada ABD ekonomisini tanımlarken, "Büyük ve şişman bir balonuz" dedi ve Clinton'ı 'sadece konuşup, bir şey yapmamakla' suçladı.

Cumhuriyetçi aday, tartışmanın moderatörü Lester Holt'un, vergi kayıtlarını açıklamaması gündeme getirmesiyle savunmaya geçti. Clinton vergi ödememenin 'askerler için sıfır para' ve gaziler, okullar ve sağlık için kaynak olmaması anlamına geldiğini vurguladı.

Ancak Trump, Clinton özel elektronik postalarıyla ilgili soruşturma sırasında silinen 33 bin elektronik postayı açıklarsa, kendisinin de vergi kayıtlarını açıklayacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.