Trump'ın yardımına eşi koştu

Trump'ın yardımına eşi koştu

ABD'de Cumhuriyetçilerin parti kongresinin ilk günü, Trump karşıtları ve yandaşlarının kavgalarına sahne oldu. Trump'ın eşi, yaptığı konuşmada eşiyle ilgili şüpheleri gidermeye çalıştı.

ABD'de Cumhuriyetçiler'in parti kongresi, başkan adaylığına kesin gözüyle bakılan Donald Trump ile ilgili kavgalar eşliğinde başladı. Sağ popülist emlak milyarderinin kongreye gelişi öncesinde yaşanan kavga, parti içinde Trump ile ilgili bölünmüşlüğü gözler önüne serdi.

Kongrenin ilk gününde ana konuşmayı yapan Trump'ın eşi Melania Trump, eşinin başkanlık görevine yeterli olduğu konusundaki şüpheleri gidermeye çalıştı. Eşini konuşmacı olarak delegelere takdim eden Trump, "Kazanacağız" dedi.

Melanie Trump ise konuşmasında eşinin yorulmak bilmeyen bir savaşçı olduğundan, seçilmesi durumunda ülkenin güvenilir ellerde olacağından bahsetti. Donald Trump'ın alışılmışın dışına çıkan söylemi ve davranışlarıyla ilgili tepkilere de yanıt veren Melanie Trump, dram ve heyecanın Donald Trump'ın bir parçası olduğunu belirterek, "Sert olması gerektiğinde serttir. Ama aynı zamanda dostane, adil ve ilgili biridir" diyerek eşinin iyi kalpli biri olduğunu söyledi.

"Herkesin Başkanı olacak"

Slovenya doğumlu Melanie Trump, eşinin başkan olması durumunda halk içinde hiçbir grubun dezavantajlı konuma düşmeyeceğini belirterek, "Donald tüm halkı temsil edecek. Buna Hristiyanlar, Yahudiler, Müslümanlar da dahil. Latinler, Afroamerikalılar, Asyalılar, yoksullar ve orta sınıf da dahil" diye konuştu.

Trump, özellikle Müslümanlar ve Latin kökenlilere yönelik ifadeleriyle şimşekleri üzerine çekmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.