Trump'dan 'ırksal fişleme' önerisi

Trump'dan 'ırksal fişleme' önerisi

ABD’de Cumhuriyetçilerin müstakbel başkan adayı Donald Trump, ırksal fişleme (“Racial Profiling”) önerisiyle tepki çekti.

Orlando’daki bir kulübe düzenlenen saldırıya ilişkin olarak dün Amerikan televizyonundaki bir tartışma programına katılan Trump, ABD'de polisin şüphelileri ten rengine, dinine, milliyetine ya da etnik kökenlerine göre sınıflandırması yöntemi üzerinde düşünülmesi gerektiğini söyledi.

İslam karşıtı görüşleri ile tepki çeken sağ popülist emlâk milyarderi Trump, camilerin gözetim altında tutulmasını da talep ediyor. Cumhuriyetçilerin başkan adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Trump, Fransa’da camilerin gözetim altında tutulduğuna, hatta bazılarının kapatıldığına dikkat çekiyor. Amerikan CBS kanalının “Face the Nation” adlı programında “Bu talebiniz ülkedeki Müslümanların fişlenmesi anlamına mı geliyor” diye sorulduğunda Trump, ABD’nin “ülke olarak” bu hususu düşünmesi gerektiğini açıkladı.

"İsrail de yapıyor"

Trump, “Fişleme konusunda kafa yormak ve bu konuya cidden eğilmek zorundayız. Diğer ülkeler örneğin İsrail de bu yöntemi kullanıyor” ifadelerini kullandı ve sözlerine şöyle devam etti: “Biliyor musunuz, aslında ben bu fişleme konseptini beğenmiyorum ama bu konuda sağlıklı düşünmemiz gerekiyor. Sağlıklı düşünme yeteneğimizi kullanmıyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.