Trump: İngiltere Başbakanı Cameron'la geçinemeyebiliriz

Trump: İngiltere Başbakanı Cameron'la geçinemeyebiliriz

Donald Trump, ABD Başkanı seçilmesi durumunda kendisini eleştiren İngiltere Başbakanı David Cameron'la 'iyi ilişkileri olmayabileceğini' söyledi.

Cameron, Müslümanlara ABD'ye giriş yasağı getirilmesi çağrısı yapan Trump için "aptal, bölücü ve yanlış" ifadelerini kullanmıştı. ITV televizyonuna konuşan Trump, kendisi için "cahil" diyen Londra'nın yeni belediye başkanı Sadiq Khan'ın da sözlerini eleştirdi.

Sözcüleri ise Khan ve Cameron'un yorumlarının arkasında durduklarını söyledi. Trump, Cameron hakkında "Görünüşe bakılırsa onunla iyi ilişkilerimiz olmayacak, kim bilir. İyi ilişkilerimiz olmasını umuyorum ama o da sorunu çözmeye niyetli görünmüyor" dedi. Londra'nın Müslüman Belediye Başkanı Khan da Trump'ın İslam hakkındaki görüşleri için "cahil" demiş ve sözlerinin 'her iki ülkeyi de daha güvensiz hale getireceği' uyarısında bulunuştu Trump da Khan'a yanıtında "Kırıldım. Beni tanımıyor. Bunlar çok kaba açıklamalardı. Böyle şeyler söylemesi çok cahilce" diye konuştu.

'İngiltere AB'den ayrılsın'

Cumhuriyetçi Trump ayrıca, ABD Başkanı Barack Obama'nın aksine, İngiltere'nin AB'den çıkmasından yana olduğunu söyledi. Barack Obama, İngiltere'nin AB'den ayrılmasının ülkenin ticari ilişkilerine zarar vereceği uyarısında bulunmuş "AB'den ayrılmak İngiltere'yi sıranın sonuna götürür" demişti.

Trump ise bu görüşe katılmadığını ifade etti: "AB'de olmaları veya olmaları benim için fark etmez. Ama size kesinlikle sıranın sonunda olmayacaklarını söyleyebilirim." ITV'ye konuşan İskoça Muhafazakâr Parti lideri Ruth Davidson ise Trump'ın Kasım ayında ABD Başkanı seçilmesinin 'iyi olmayacağını' söyledi. Davidson, "Başkan seçilmeyeceğine dair Amerikan halkına büyük ve sonsuz inancım var" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.