Trafik sigortasında haziran ayı azami prim artış oranı yüzde 3,25 oldu

Trafik sigortasında haziran ayı azami prim artış oranı yüzde 3,25 oldu

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), zorunlu trafik sigortasında haziran ayında uygulanacak azami prim artışını yüzde 3,25 olarak belirledi.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası (zorunlu trafik sigortası) primlerinde artış oranını belirlediği bir genelge yayımladı.

Genelgede, 14 Temmuz 2007 tarihinde yayımlanan yönetmeliğin geçici 11. maddesi kapsamında, 2024 yılı mayıs ayında araç grubu ve kullanım türüne göre uygulanan azami primlerin, 2024 yılı haziran ayı için yüzde 3,25 artırılacağı ifade edildi.

Ayrıca, SEDDK, 1 Mayıs itibarıyla hasar maliyet endeksi uygulamasını devreye aldı. Bu endeks, zorunlu trafik sigortası primlerindeki artışı belirlemek için asgari ücret, yedek parça fiyatları, bakım-onarım maliyetleri ve motorlu araçlardaki fiyat değişimleri gibi faktörleri dikkate alıyor.

Bu şekilde, her ayın sonunda endeksi oluşturularak zorunlu trafik sigortası primlerindeki artış oranı belirleniyor ve uygulanıyor. Bu uygulama ile zorunlu trafik sigortası primlerinin adil ve denge içinde bir şekilde artırılması amaçlanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.