Tosun Terzioğlu Hayatını Kaybetti

Tosun Terzioğlu Hayatını Kaybetti

Sabancı Üniversitesi Kurucu Rektörü ve TÜBİTAK eski başkanı bilim insanı Prof. Dr. Tosun Terzioğlu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Sabancı Üniversitesi Kurucu Rektörü ve eski TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Tosun Terzioğlu İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede dün akşam hayatını kaybetti.

Sabancı Üniversitesi’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Tosun Hocamız, Sabancı Üniversitesi'nin Kurucu Rektörü olduğu 1997- 2009 yıllarında vizyoner kişiliği, üstün yöneticilik becerileri, hiç esirgemediği sevgi ve emeği ile Sabancı Üniversitesi'nin bir dünya üniversitesi olma yolculuğunda eşsiz bir rol oynamıştır. Kendisini her zaman sevgi, saygı ve minnetle anacağız.

“Daha önce ODTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı ve TÜBİTAK Başkanlığı da yapmış olan sevgili Tosun Hocamızın, Türkiye'de ve dünyada Matematikte çok kıymetli bir konumu vardır.

“Hocamızın cenaze bilgileri daha sonra belli olacak ve hemen bildirilecektir.  Anısına Sabancı Üniversitesi'nde yapılacak tören ayrıca duyurulacaktır.”

Tosun Terzioğlu hakkında

Lise eğitimini Robert Kolej’de, lisans derecesini Newcastle-upon-Tyne Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra 1968’de doktora derecesini Matematik dalında Frankfurt Üniversitesi'nde aldı.

Wuppertal Üniversitesi, Michigan Üniversitesi ve ODTÜ'de çalıştı.

1992-1997 yılları arasında TÜBİTAK Başkanlığı, 1993-1997 yıllarında NATO Bilim Komitesi Türkiye temsilciliği, 1996-1997 yıllarında Bilimsel ve Teknik Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

1997 yılından beri TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı ve 1989 yılından itibaren Türk Matematik Derneği Başkanlığı yaptı.

TÜBİTAK Bilim Ödülü sahibi olan Terzioğlu, Türkiye Bilimler Akademisi, Türk Matematik Derneği, TESEV, Türkiye Bilişim Vakfı, Tarih Vakfı, Bilimsel ve Teknik Araştırmalar Vakfı, BITAV, Eğitim Reformu Girişimi ve Türkiye Zeka Vakfı üyesiydi. (BİANET)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.