“Törenin milletin mekanında olması yargı bağımsızlığını güçlendirir”

“Törenin milletin mekanında olması yargı bağımsızlığını güçlendirir”

Adli Yıl Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Törenin milletin mekanında olması yargı bağımsızlığını güçlendirir” dedi.

2016-2017 Adli Yıl Açılış Töreni, Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törenin Beştepe’de yapılmasının yargı bağımsızlığına gölge düşüreceğine yönelik eleştirilere “Törenin milletin mekanında olması yargı bağımsızlığını güçlendirir” sözleriyle yanıt verdi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Milletin malı, devletin malıdır”

“İçinde bulunduğumuz bu mekan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin bir parçasıdır. Herkese açık mekanlardır. Milletin malı, devletin malıdır.

“Bizler görev süremiz boyunca çalışmalarımızı burada yürütmekle mükellefiz. Ankara’da böyle çaplı toplantıları yapabilecek bir salonumuz yoktu. Böyle bir eksikliğin giderilmesi önemliydi.

“Bu bina aynı zamanda bir opera binası vazifesini görecek bir tasarımdadır. Milletimize yakışır bir eser olmasına özen gösterdik. Kongre ve kültür merkezimiz artık tüm kamu kurumlarımızın organizasyonlarına ev sahipliği yapacaktır.

“Yenikapı’daki ruha uygun hareket edilmesini bekliyorum”

“Adli yıl açılış töreni burada yapılmasaydı bir otelin eksi ikinci katında yapılacaktı. Millet adına görev yapan yargının milletin mekanında adli yıl açılış töreni yapması yargı bağımsızlığına gölge düşürmez tam tersine yargı bağımsızlığını güçlendirir. 7 Ağustos’ta Yenikapı’daki ruha uygun hareket edilmesini bekliyorum.

“15 Temmuz gecesi en iyi sınavı veren kurumlarımızdan biri de adalet teşkilatımızdır. Savcı ve hakimlerimize teşekkür ediyorum. Türkiye bağımsızlığın, onurun ne olduğunu bilen ve bizzat yaşayan bir nesile daha kavuştu.

“Kimse bu vatan toprakları üzerinde asla bir operasyon düşüncesi içine girmesin. Kimse bu vatan üzerinde operasyon içine girmesin. Bu ülkeye karşı kötü niyet besleyenler bilsinler ki Türkiye 570 bin değil, 79 milyonluk orduya sahiptir.

“Bir nusubet bin nasihattan iyidir”

“Devletin içinde devlet olmaz, birileri bu hevese kapıldı. 40 yıldır bunun hesabını yaptılar. 15 Temmuz’u bir nusubet bin nasihattan iyidir diye düşünüyorum.15 Temmuz gecesi milletimiz iradesine sahip çıktı, artık sıra bizde.

“Bundan sonra çok daha farklı çalışmamız lazım. Hiçbirimizin ülkemizin çıkarları dışındaki kriterlere göre hareket etmemiz mümkün değildir. 15 Temmuz öncesi farklı, sonrası farklıdır. Oradaki fedakarlık bizi kendimize getiremiyorsa hepimize yazıklar olsun.

“FETÖ denen hain yapıyı kahreden güç sahibi olduğu her yerdeki adaletsizlikler, merhametsizliklerdir. Sadece kendi mensuplarının haklarını gözeten FETÖ zaten milletimizin gözünde kaybolmuştu.

“Darbecileri vurun talimatı vermedik”

“Madem ki dünya adalet üzerinde dönmektedir. Hakim, savcı ve akuvatlarımıza düşen görev adaletin en iyi şekilde yerine getirilmesi için çalışmalıdır.

“O gece 30 küsür kişi darbecilerden öldü, 241 kişi darbe karşısında direnenlerden şehit oldu.

“Demek ki bizler darbecilere, kalkıp da güvenlik güçlerimize bunların hepsini vurun talimatı vermedik. Yine de onları yakalayın adalete teslim edin talimatı verdik.

“Bu terbiyesizlik değil mi?”

“Ey dünya sen hala bize hangi gözle bakıyorsun. Biz yakalayıp adalete teslim ediyoruz, siz ise endişeyle izliyoruz diyorsunuz. Bu terbiyesizlik değil mi? Bu millete karşı terbiyesizlik değil mi?

“Şahsımı almaya gelenler günlerce Marmaris ormanlarında saklandı ama jandarmamız onları vurmadı. Öldürebilirdi… Ne yaptı, yakaladı, savcıya teslim etti. İşte bu millet bu kadar asildir.

“Biz bu denli hukuk içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ama geciken adalet adalet değildir. Süratle kararlarımızı verip almaları gereken ceza ne ise almalılar.

“İnsanın olduğu her yerde hata olur. Eksik de olur, ihanet de olur. Önemli olan sistemin bir bütün olarak adaletle çalışmasıdır. Böylece bireysel hatalar telafi edilebilir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.