Tokat'ta kaç sarsıntı yaşandı, can kaybı var mı?

Tokat'ta kaç sarsıntı yaşandı, can kaybı var mı?

AFAD, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6, saat 21.43'te 4 büyüklüğünde, saat 22.31'de 4,4 büyüklüğünde ve saat 00.09'da 4,1 büyüklüğünde dört depremin meydana geldiğini duyurdu.

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde ardı ardına yaşanan depremler, bölgeyi tedirgin ediyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı'nın verilerine göre, saat 18.11'de merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntının derinliği 5,99 kilometre olarak kaydedildi.

Sarsıntılar devam etti

Bu büyük depremin ardından saat 21.43'te yine Sulusaray ilçesinde 4 büyüklüğünde bir sarsıntı yaşandı. Derinliği 7 kilometre olan bu deprem, bölgedeki endişeleri artırdı. Ardından saat 22.31'de yine aynı ilçede 4,4 büyüklüğünde bir depremin daha yaşandığı belirtildi. Bu depremin derinliği ise 5,89 kilometre olarak ölçüldü.

20242f042ftokat18-4.jpg

Sulusaray ilçesindeki depremler sadece bu kadarla sınırlı kalmadı. 19 Nisan Cuma günü saat 00.09'da yine bu ilçede 4,1 büyüklüğünde bir sarsıntı meydana geldi. Bu depremin derinliği ise 12,43 kilometre olarak belirlendi.

Çevre illerden de hissedildi, can kaybı yok

Depremler, çevre illerde de hissedildi. Ancak, AFAD tarafından yapılan açıklamada şu ana kadar herhangi bir can kaybının yaşanmadığı belirtildi. Tokat ve Yozgat'ta ise ilgili birimler tarafından saha taramaları gerçekleştirildiği açıklandı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Tokat ilinde 2 konut, 5 ahır ve 2 minarenin hasar gördüğü tespit edildi.

Yaşanan depremler üzerine bölgeye yardım ekipleri sevk edilirken, AFAD ve ilgili birimler süreci yakından takip etmeye devam ediyor.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.