TMMOB, 50 kişilik heyet ile Yüksekova’da hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor

TMMOB, 50 kişilik heyet ile Yüksekova’da hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor

Sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Hakkari’nin Yüksekova ilçesine gelen 50 kişilik Türkiye Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği heyeti, hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA – Sokağa çıkma yasağının 78 günün ardından kısmi olarak kaldırıldığı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde farklı heyetlerin hasar tespit çalışmaları sürüyor. İlçedeki hasar tespit çalışmalarına Türkiye Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği de, 50 kişilik heyet ile destek veriyor.

Dün ilçeye gelen ve jet hızıyla hasar tespit çalışmalarına başlayan TMMOB heyeti, ilçede çatışmalarda zarar gören evler ve içindeki eşyalar hakkında rapor hazırlıyor. Heyet hazırladığı raporların nüshalarını Yüksekova Belediyesi’ne ve gerekirse uluslararası mercilere teslim edecek.

i-3-456.jpg

Heyetin çalışmaları hakkında bilgi veren TMMOB üyesi İnşaat Mühendisi Şemsettin Bakır, ilçede hasar gören tüm yapıların hem bina-beton olarak hem de yapı içindeki eşyalar olarak değerlendirileceğini ve bu yönde  zararların tespitinin yapılacağını kaydetti.

Hazırladıkları raporları Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB), ilgili belediye ve gerekirse uluslararası kuruluşlarla paylaşacaklarını kaydeden Bakır, “Amacımız vatandaşların maddi kaybını en aza indirmektir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin biraz daha yüzeysel hasar tespitleri olmuş. Tüm detayları ile zarar-ziyanları gün yüzüne çıkarmak istiyoruz” dedi.

i-4-187.jpg

Hazırlanan raporların TMMOB’un arşivlerine de ekleneceğini kaydeden Bakır, çalışmalarının bitirilmesinin ardından isteyen vatandaşların belediyeden bu raporları temin edebileceğini vurguladı.

İlçedeki hasar tespit çalışmaları için yoğun mesai harcadıklarını belirten TMMOB İl Koordinasyonu Sekreteri ve Ziraat Mühendisi Yunus Haylaz ise, ilçede hasar gören tüm yapıların kayıt altına alınacağını söyledi.

50 kişilik ekip ile ilçenin birçok bölgesine dağıldıklarını ifade eden Haylaz, vatandaşlarının mağduriyetinin giderilmesinin öncelikli hedefleri olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.