Tılsımlı gömleklere kadınlardan yoğun ilgi

Tılsımlı gömleklere kadınlardan yoğun ilgi

Şiddet gören kadınlara destek amacıyla hazırlanan ve Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde (BBKSM) sergilenen ‘Tılsımlı Gömlekler’ sergisi, açıldığı günden bu yana Bucalı kadınlardan yoğun ilgi görüyor.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır ile Öğretim Görevlisi Jovita Sakalauskaite Kurnaz tarafından hazırlanan ‘Tılsımlı Gömlekler’ sergisi, açıldığı ilk günden bu yana özellikle kadınların yoğun ilgisini çekiyor.

BBKSM’de sergilenen ve 21 gömlek ile 21 hikayenin anlatıldığı serginin bu seferki konukları Buca Belediyesi Özgecan Kadın Danışma Merkezi’nden danışmanlık hizmeti alan kadınlar oldu. Şiddet gören 65 kadının verdiği gömleklerden kesilen parçaların birleştirilmesiyle oluşturulan 21 tılsımlı gömleğin yer aldığı sergiyi gezen kadınlar, gömleklerin üzerinde yer alan hikayeleri hüzün duyarak okudu. kadınlar, şiddet gören hemcinslerine “Susmayın” diye seslendi. Sergi, 29 Ocak 2016 tarihine kadar açık kalacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.