TİB’den Google’a kısmi engel: Önbellek hizmetine erişim engellendi

TİB’den Google’a kısmi engel: Önbellek hizmetine erişim engellendi

TİB’in bugün verdiği idari tedbir kararıyla Google’ın web önbellekleme sistemine erişim engellendi.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), dünyanın en büyük arama motoru Google’ın web önbellekleme (web cache) sistemine erişimi engelledi.

TİB’in bugün verdiği idari tedbir kararıyla engellenen webcache.googleusercontent.com sitesi; arama motoruna kayıtlı internet sitelerinin sayfalarının, görsellerinin ve içeriklerinin kaydedildiği hizmet.

Yani kullanıcılar Google’da herhangi bir siteye girmeye çalıştığında Google, sayfanın hızlı açılması için önce bu hizmet üzerinden siteye gitmeye çalışıyor.

Bugün alınan erişim engeli kararının ardından YouTube, Gmail gibi Google’ın birçok hizmetinin yanı sıra Google’ı temel alan birçok hizmete ve internet sitesine erişimde sorun yaşanıyor.

Ancak TİB’in erişim engelleme kararının yavaşlamanın nedeni olduğunu kesin olarak söylemek henüz mümkün değil.

TİB’in aldığı karar şöyle:

“5651 sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu İnternet sitesi (webcache.googleusercontent.com) hakkındaki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı‘nın 15/06/2016 tarih ve 490.05.01.2016.-84787 sayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır.” (imc)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.