TGS’den Cumhuriyet’teki prim uygulamasına tepki

TGS’den Cumhuriyet’teki prim uygulamasına tepki

TGS, Cumhuriyet gazetesi yönetiminin performansa dayalı başlattığı prim uygulamasına tepki göstererek “Cumhuriyet’te çözüm toplu sözleşmedir” dedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Cumhuriyet gazetesi yönetiminin performansa dayalı başlattığı prim uygulamasına ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

TGS’den yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

“Kabul edilemez”

“Cumhuriyet Gazetesi yönetiminin çalışanlara dayattığı prim uygulaması kabul edilemez. Son günlerde çalışanlar arasında ayrımcılık yaratacak, gazeteciler arasındaki dayanışmayı rekabete dönüştürecek performans uygulaması Cumhuriyet gazetesinin 90 yıllık tarihine yakışmayacak bir zihniyet ürünüdür.

“Emek, demokrasi, basın özgürlüğü kaygıları olan bir gazetenin, işçileri ve emekçileri sömürmek üzere ortaya çıkartılan performans uygulamasını çalışanlarına dayatılmak istenmesi kendi sözünü inkar anlamına gelecektir.

“Çözüm dayanışmayı artırmak”

“İktidarın yoğun baskısı altında olan gazete için çözüm çalışanları ayrıştırmak değil birbirleri arasındaki dayanışmayı arttırmak olmalıdır.

“Büyük çoğunluğunun üyemiz olduğu Cumhuriyet gazetesinde çalışanlara, sendikaya sorulmadan yapılmak istenen bu dayatmayı kabul etmemiz mümkün değildir.

“Çalışanların onaylamadığı hiçbir sistem dayatılmamalı”

“Performans sistemi getirmeyi amaçlayan bu uygulamaya karşı üyelerimizin topladıkları imzalar demokratik bir tepkidir. Bu tepkiden de görüleceği gibi çalışanların onaylamadığı hiçbir sistem zorla dayatılmamalıdır.

“Çözüm toplu sözleşme”

“Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) olarak Cumhuriyet yönetimine çağrımız şudur; prim sistemi uygulama niyetinden vazgeçin, çalışanlarınızdan daha fazla performans bekliyorsanız üyesi oldukları TGS ile masaya oturarak bir an evvel toplusözleşmeyi imzalayın ve iş barışının sağlanmasına katkı sunun. Cumhuriyet’te çözüm toplu sözleşmedir.

“Bu öneriler dışında üyelerimiz iş yükünü arttıracak, iş barışını bozacak, rekabeti yaratacak hiçbir öneriyi kabul etmeyeceğimizi, bu uygulamalara karşı gereken tepkiyi göstereceğimizi Cumhuriyet yönetimine ve kamuoyuna duyururuz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.