TGS: Gazeteciliklerine tanığız, 4 meslektaşımız serbest bırakılsın

TGS: Gazeteciliklerine tanığız, 4 meslektaşımız serbest bırakılsın

TGS Genel Merkezi, Diyarbakır’daki saldırının ardından haber takibi için bölgeye giden ve gözaltına alınan 4 gazetecinin serbest bırakılmasını istedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Merkezi, Diyarbakır’da gözaltına alınan 4 gazetecinin serbest bırakılmasını istedi.

TGS, On Gözlü Köprü yakınlarında meydana gelen saldırının ardından, haber takibi için giden TGS üyeleri ve Evrensel Gazetesi muhabirleri Hasan Akbaş, Fırat Topal, Serpil Berk ve Serbest Gazeteci Sertaç Kayar’ın gözaltına alındığını hatırlattı.

Yaşananların, gazetecilerin İstanbul’dan Diyarbakır’a her yerde tehdit altında olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiğini belirten TGS, şunu ifade etti:

“4 meslektaşımız, gazetecilik mesleğinin en temel ilkesi olan, ‘olay yerinden bildirmek’ için patlamanın yaşandığı bölgeye gitmiş ve olayı belgelemiştir. Ancak gazetecilik, kolluk kuvvetleri tarafından suç olarak görülmüştür. Bu dayatmayı kabul etmiyoruz, gazetecilik yapan meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz.”

Gözaltındaki 4 gazetecinin kıyafetlerinin kriminal incelemeye alınması uygulamasını da suç delili üretme çabası olarak değerlendiren TGS, derhal bu uygulamaya son verilmesini istedi.

“Kaygılarımız artıyor”

OHAL gerekçesiyle gazetecilerin, 5 gün boyunca avukatları ile görüştürülmemesi ihtimalinin, kaygıları arttırdığını belirten TGS, “Meslektaşlarımızın, gazeteciliklerine tanığız ve bir an önce serbest bırakılmalarını istiyoruz. İktidara da hatırlatıyoruz; adalet ve hukuk gibi, özgür basın da bir gün herkese lazım olur” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.