TGS: 'Gazetecilik suç değildir' demek için 1 Mayıs'a

TGS: 'Gazetecilik suç değildir' demek için 1 Mayıs'a

Basın ve ifade özgürlüğü üzerindeki baskılara karşı gazetecileri dik durmaya, medya kuruluşlarını ve meslek örgütlerini dayanışmaya çağıran TGS, basın emekçilerini 1 Mayıs Mitingi'nde birlikte yürümeye davet etti.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) yaptığı yazılı açıklamada, basın ve ifade özgürlüğü üzerindeki baskılara dikkat çekerek, basın emekçilerini 1 Mayıs Mitingi'ne katılım çağrısı yaptı. Açıklamada, "Gazetecilik suç değildir' demek için 1 Mayıs'a" diyen TGS, Türkiye'nin dünya basın özgürlüğü sıralamasında 151'inci sıraya gerilediğini ve cezaevinde 33 gazetecinin olduğunu hatırlattı.

TGS açıklamasında şunlar aktarıldı: "Daha dün iki gazeteci iki yıl hapis cezası aldı. Charlie Hebdo'nun kapağını köşelerine koydukları için 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik'le suçlanan Cumhuriyet gazetesi yazarı Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan iki yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat ve eski Sorumlu Yazıişleri Müdürü Vural Nasuhbeyoğlu hakkında internet sitesinde çıkan bir haber nedeniyle 'Terör örgütü propagandası yapmak', 'Suçu ve suçluyu övmek'ten dava açıldı. Haber yapmanın suç haline getirildiği ülkemizde Kürt gazeteciler her zamanki gibi hedefte.

Dicle Haber Ajansı çalışanı 9 gazeteci tutuklanarak cezaevlerine konuldu. Bölge illerinde çalışan gazeteciler gerçekleri halka ulaştırmak isterken terör örgütü propagandasıyla suçlanır hale geldi.

RTÜK'ün FOX TV, Hayat TV, Can Erzincan TV, Jiyan TV, Özgür Gün TV, Azadi TV ve Hotbird uydusunda yayın yapan IMC TV'yi kapatmaya yönelik girişimlerde bulunduğuna dair açıklamalar yapılıyor.
Son bir kaç gün içerisinde olup bitenlere dahi baktığımız zaman Türkiye basına yönelik ciddi bir baskı olduğu görülüyor."

Bu baskılara karşı gazetecileri dik durmaya, medya kuruluşlarını ve meslek örgütlerini dayanışma içerisinde olmaya davet eden TGS, basın emekçilerine de şu çağrıyı yaptı: "Tüm medya çalışanlarını mesleğimize ve halkın haber alma hakkına sahip çıkmak ve 'gazetecilik suç değildir' demek için 1 Mayıs'ta alanlara çağırıyoruz." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.