TGC’den Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a ziyaret

TGC’den Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a ziyaret

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Başkan Vekili Vahap Munyar ve Genel Sekreter Sibel Güneş, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a 20 Ocak Çarşamba saat 16.00’da yaptığı ziyarette basının sorunları konulu bir rapor sundu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Başkan Vekili Vahap Munyar ve Genel Sekreter Sibel Güneş  Başbakan Yardımcısı ve Basından Sorumlu Devlet Bakanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti.

Ziyarette Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Ahmet Göktürk İnan ve Başbakanlık Müşaviri Ali Öztürk  eşlik etti. Ziyarette Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş basınla ilgili tabloyu tam olarak görebilmek için basın meslek örgütleriyle görüşmeler başlattıklarını belirtti.  

Ziyaret sırasında TGC heyeti Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a gazetecilerin işsizlik, sendikasızlık, düzenli maaş alamama, fiziksel saldırıya uğrama, tutuklu yargılanma, siyasetçiler tarafından “terörist diye damgalanma, akreditasyonve yayın yasakları sorunları hakkında bir rapor sundu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin TGS ile birlikte kamu yararı taşımadığı için yeni Basın Kartları Yönetmeliği’nin iptali için açtığı davanın dilekçesi de Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile paylaşıldı. Görüşmede Basın Kartları Yönetmeliği ile ilgili basın meslek örgütlerinin de görüşlerinin alınarak sorunlu maddelerle ilgili düzeltilme yapılması talep edildi.  

Bir saat süren görüşmede Başbakan Yardımcısı ve Basından Sorumlu Devlet Bakanı Numan Kurtulmuş basın meslek örgütleriyle iletişim artırılacağını ve sorunların çözümü için değerlendirme yapılacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.