TGC Yönetim Kurulu başsağlığı mesajı yayınladı

TGC Yönetim Kurulu başsağlığı mesajı yayınladı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, Basın Şeref Kartı sahibi gazeteci Nuyan Yiğit vefat etti. Nuyan Yiğit’in cenazesi 23 Haziran Perşembe (yarın) Teşvikiye Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

İSTANBUL - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, önceki Yönetim Kurulu üyelerinden ve Basın Şeref Kartı Sahibi Nuyan Yiğit, vefat etti.  Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu yayınladığı başsağlığı mesajında, “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Önceki Yönetim Kurulu üyelerimizden Nuyan Yiğit’i kaybettik. Gazetecilik mesleğine uzun yıllar başarıyla hizmet veren değerli meslektaşımız Nuyan Yiğit’i sevgi ve saygıyla anıyoruz. Ailesine, sevenlerine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz.  Kendisini hiç unutmayacağız”  dedi.

Nuyan Yiğit’in cenazesi 23 Haziran Perşembe (yarın) Teşvikiye Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Nuyan Yiğit, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 10 Haziran 2016 tarihinde yaptığı 70. Yıl Töreni’nde yaşayan ilk 20 üyeden biri olarak şükran plaketi almıştı. Noyan Yiğit şükran plaketi alırken duygularını şöyle dile getirmişti:

“Gazetecilik, meşakkattir, sıkıntıdır, mücadeledir. Biz gazeteciliğe girerken üç idealimiz vardı. Karnımızı doyurabilecek kadar simit, çay, bir parçada ümit. O ümidimiz olmasaydı mesleğin içinde kalamazdık. İlerleyemezdik. Gazeteciler Cemiyeti, ben mesleğe girmeden iki sene önce doğdu. Cemiyet, sıkıntılar geçirdi. O zaman da mücadele verdik. Şimdi de sıkıntılar var. Mücadeleyle onlar da aşılacaktır. Bu mesleği sevin. Bu meslekten iyi bir meslek bulamazsınız.”

NUYAN YİĞİT KİMDİR?

1927 yılında İstanbul’da doğdu. Columbia Üniversitesi (New York) gazetecilik bölümünü bitirdi. Mesleğe 1948 yılında Cumhuriyet Gazetesi'nde başladı. Kim Dergisi, Ulus, Hürriyet ve Günaydın gazetelerinde çalıştı. Basın Şeref Kartı sahibi. Evli iki çocuğu var. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nda görev aldı. Yönetimde bulunduğu süre içinde kütüphane yaptırarak eski gazete koleksiyonlarının muhafaza edilmesini sağladı. Bugün basının tarihi olan nadide eserler, TGC Basın Müzesi’nde yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.