TGC, öldürülen gazetecileri andı

TGC, öldürülen gazetecileri andı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), 6 Nisan Öldürülen Gazeteciler Günü’nde katledilen gazetecileri andı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 6 Nisan Öldürülen Gazeteciler Günü nedeniyle ilk basın şehidi olarak kabul edilen 6 Nisan 1909'da katledilen Serbesti yazarı Hasan Fehmi, İstanbul'un Fatih ilçesi Çemberlitaş’taki mezarı başında anıldı. Çok sayıda gazetecinin katıldığı anmada öldürülen gazeteciler anısına saygı duruşunda bulunuldu. Aralarında TGC Başkanı Turgay Olcayto, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş’in de bulunduğu gazeteciler daha sonra Basın Müzesi’ndeki Öldürülen Gazeteciler Galerisi’ne geçti. 

Törende konuşan TGC Başkanı Turgay Olcayto, Hasan Fehmi’den sonra gazetecileri öldürme furyasının başladığını belirterek, "Bugüne kadar öldürülen gazeteci sayısı 65’tir. Katledilmiş fakat belgelerine ulaşamadığımız gazeteciler de mevcut. Bu bakımdan Hasan Fehmi’nin öldürüldüğü 6 Nisan’ı biz Öldürülen Gazeteciler Günü olarak anmaya başladık” dedi.

Gazeteciler açısından zor günlerden geçildiğini belirten Olcayto, öldürülen gazeteciler Hrant Dink ve Nuh Köklü’yü hatırlattı ve “Öldürülmeyen gazeteciler ise süründürülüyor, işsiz bırakılıyor, baskılara maruz kalıyor. Gazetecilerin rahat nefes aldığı, rahat habercilik yapabildiği ifadelerini serbestçe yazıya dökebildiği bir ortam yaşanmıyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından öldürülen gazetecilerin fotoğraflarının bulunduğu galeri gezildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.