Ters laleler Yüksekova'nın mezarlıklarını renklendiriyor

Baharın gelmesiyle birlikte açılan Ters Laleler (Guldexwin) Yüksekova'nın dağlarını ve mezarlılarını renklendiriyor.

Hakkari, Van ve Şırnak'ta baharın gelmesiyle birlikte doğada kendiliğinden yetişen ters laleler (Guldexwin, Gulnixwin) yoğun ilgi görüyor. Yüksekova'nın Karlı (Befircan) köyüne ekilen ters laleler mezarlığı süslüyor.

whatsapp-image-2024-04-24-at-19-31-42.jpeg

"Çiçeklerimizi her yerden gelip gören insanlar oluyor"

Mezarlığa gelerek fotoğraf ve video çeken doğaseverlerin yoğunlukta olduğunu dile getiren köy sakinlerinden Baran Bilge, "Sadece bölgemizde yetişen bu endemik çiçekler, aynı zamanda mezarlığımıza ve köyümüze renk katıyor. Her yıl nisan ve mayıs aylarında açılan bu endemik çiçekleri, Yüksekova'nın birçok bölgesinde de görebiliyoruz. Bu çiçeklerimizi her yerden gelip gören insanlar oluyor. Bu değerlerimize sahip çıkmamız lazım" dedi.

whatsapp-image-2024-04-24-at-19-31-43.jpeg

"Lütfen buralara gelen insanlar zarar vermeden ayrılsın"

Köyde yaşayan Taylan Ayvalık ise, mezarlıklarına renk katan ters lalelerin olmasından duyduğu memnuniyeti dille getirerek, "Bu kadar güzel ve narin çiçeklerin bizim mezarlarımızı renklendirmesi köy halkı için de çok anlamlıdır. Hakkari ve bölgelerine ait olan çiçeklerimizin çok ziyaretçisi oluyor. Lütfen buralara gelen insanlar zarar vermeden ayrılsın. Çiçekleri koparmanın maddi cezası da varmış, cezası olmasa bile insan zarar vermekten geri durmalı" dedi.

whatsapp-image-2024-04-24-at-15-16-24.jpeg

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.