Terolar direnişine desteğe gidenler kente sokulmuyor

Terolar direnişine desteğe gidenler kente sokulmuyor

Maraş’ta Terolar bölgesinde yapılmak istenen AFAD kampına karşı direniş devam ederken kente girmek isteyenler valilik kararıyla engelleniyor.

Maraş’ta Sivricehöyük(Terolar) bölgesinde yapılmak istenen AFAD kampına karşı direniş devam ederken kente girmek isteyenler valilik kararıyla engelleniyor. “Örgüt liderlerinin çağrısı ile kalkışma olacağını” iddia eden Maraş Valisi, kente girişleri yasakladı.

Terolar bölgesindeki Alevilerin yoğun yaşadığı yerde, yaşam alanlarına mülteci kampı yapımına karşı direnişine destek sunmak için Ankara’dan yola çıkan aralarında Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Gani Kaptan ve Hacı Bektaş Veli Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez’in, AKA-DER ve Devrimci Parti temsilcilerinin de bulunduğu araç Maraş girişinde askerler tarafından durduruldu. Terolar’a geçmek için 20 kilometre ötesinde bulunan Narlı Mahallesi Cemevi’nde bir araya gelmeye çalışan kitlenin kente girişi engelleniyor. Araç Göksu çıkışında bekletiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.