Teritip komitesinden yasak kararına tepki

Teritip komitesinden yasak kararına tepki

Valilik tarafından getirilen "yasak" kararına tepki gösteren Hakkari Newroz Tertip Komitesi, 21 Mart günü her koşul altında Newroz'u kutlayacaklarını açıkladı.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - İstanbul, Urfa, Şırnak, Adana’nın da aralarında bulunduğu bir çok il merkezinde olduğu gibi Hakkari’de Newroz kutlaması valilik kararıyla yasaklandı. Yasak kararına tepki gösteren Hakkari Newroz Tertip Komitesi, 21 Mart’ta Newroz'u kutlayacaklarını açıkladı.

Hakkari Newroz Tertip Komitesi, 21 Mart'ta Hakkari'de düzenlenecek Newroz kutlamasının valilik tarafından yasaklanmasının ardından HDP il binasında basın açıklaması düzenledi. 

Newroz Tertip Komitesi adına açıklama yapan sözcü Gökhan Ceyhan, Newroz'un barış, demokrasi ve özgürlüğün sembolü olduğunu anlatarak, valiliğin "yasak" kararına tepki gösterdi.

Ceyhan, "Ortadoğu halklarının kendi kültürel gerçeklikleri ve farklılıkları temelinde yüzyıllardır kutladıkları Newroz bayramının yasaklanmasını bir talihsizlik olarak görüyoruz. Halkımız devrimci Kawa'lardan beri kutladığı Newroz'u her koşul altında kutlayacaktır. Halk iradesinden taviz vermemiştir. Halkımızın şimdiden Newroz'unu kutluyoruz" dedi.

k1-084.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum