Tel Abyad IŞİD'ten temizlendi

Tel Abyad IŞİD'ten temizlendi

Tel Abyad'a Akçakale tarafından saldırı düzenledikleri iddia edilen IŞİD çeteleri kentten temizlendi.

Tel Abyad'a saldıran IŞİD çeteleri kentten temizlendi. Sınır kapısının doğu ve batısından saldıran IŞİD çetelerinin Tel Abyad merkezindeki Îskan bölgesi, Eyn El Arûs köyü, Watanî Hastanesi ile Hemam Tirkman köyüne saldırısının tamamen kırıldığı bilgisini veren kent meclisi yönetiminden Ebu Ciwan, çetelerin son olarak Eyn El Arus köyünde sivilleri kalkan yaptığını, ancak oradakilerin de etkisiz hale getirildiği bilgisini verdi. 

Ciwan, çetelerin Hemam Tirkman köyünden zorla aldıkları aracı bomba yükleyip kent merkezinde patlattığını söylerken, "Eyn El Arus köyünde ise bir yaşlıyı katledip elbiselerini alarak kaçmak istediler. Köyde kalkan olmak istemeyen çocuklarında aralarında olduğu sivilleri katlettiler. Yine kent merkezindeki fırında 2 ölülerine bomba bağlayıp patlattılar. Şu an elimizde net bilgiler yok, ancak sivil kayıpları var" bilgisini paylaştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.