Tedavi bahanesiyle İzmir'e götürülen Sibel Çapraz'a 'İstanbul'a geri gitmeli' raporu

Tedavi bahanesiyle İzmir'e götürülen Sibel Çapraz'a 'İstanbul'a geri gitmeli' raporu

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde muayeneye giden hasta tutsak Sibel Çapraz'ın doktoru tedavinin devamı için ilk operasyonun geçirildiği İstanbul Baltalimanı Hastanesi'nde sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 2015 yılının Kasım ayında katıldığı bir gürültü protestosu sırasında vurulan ve tedavisi tamamlanmadan tutuklanarak, önce Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne ardından da Menemen R Tipi Cezaevi'ne konulan Hakkari İl Genel Meclisi Başkanvekili Sibel Çapraz, son olarak Yeşilyurt'ta bulunan Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne muayene edildi.

TEDAVİ BAHANESİYLE GÖTÜRÜLDÜĞÜ İZMİR'DE 'İSTANBUL'DA TEDAVİ OLMALI' DENDİ

Yeşilyurt Devlet Hastanesi'nde Çapraz'ı muayene eden Opr. Dr. Ali Murat Dülgeroğlu, tedavinin devamı için operasyonun ilk geçirdiği İstanbul Baltalimanı Hastanesi'nde sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.

Çapraz hakkında hazırlanan raporun fiziki muayene ve karar, tedavi bölümlerinde, "Sağ önkoldan İstanbul Baltalimanı Hastanesi'nde seri operasyonlar geçirilmiş rekonstrüksiyon serbest flep operasyonları öyküsü mevcut olan hastanın takip ve tedavisinin el mikrocerrahisi ve plasxtikı cerrahi önerisi üzerine opere edilen merkezde takibi uygundur" denildi.

Yaralı halde tutuklu bulunan Çarpaz'ın önceki gün Yüksekova'da görülen ilk duruşmasında tahliye kararı çıkmamış, duruşma 3 ay ertelenmişti. Çapraz hakkında tedavisi bitmeden ilk tutuklama kararını veren hakim Ankara'da 'darbe girişimi' nedeniyle düzenlenen operasyonda gözaltına alınmış ardından da görevden uzaklaştırılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.