Tanrıkulu: Zarok TV’nin kapatılması bir turnusol kâğıdıdır

Tanrıkulu: Zarok TV’nin kapatılması bir turnusol kâğıdıdır

Kanalların kapatılması kararına ilişkin konuşan CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Zarok TV örneğine işaret etti, “Bu kanalı kapatmak demek, Kürtçenin öğretilmesiyle ilgili bir derdiniz olduğu anlamına geliyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kanun Hükmünde Kararname ile aralarında İMC TV, Hayatın Sesi, TV 10, Van TV, Jiyan TV, Azadi TV ve Zarok TV’nin de bulunduğu 12 televizyon kanalı ve 11 radyonun kapatılması kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

BirGün’den Ece Zereycan’a konuşan Tanrıkulu, kapatılan kanallar arasında bulunan Zarok TV’nin kapatılmasının bir ‘turnusol kâğıdı’ olduğunu söyledi.

Tanrıkulu, “Bu kanalı kapatmak demek, Kürtçenin öğretilmesiyle ilgili bir derdiniz olduğu anlamına geliyor” diye konuştu.

Sezgin Tanrıkulu’nun kanal kapatmalarına dair değerlendirmesi şöyle:

“AKP, 15 Temmuz darbecilerini taklit ediyor. Darbe olsaydı, onlar da aynı şeyi yapacaklardı. İlk önce muhalif kesimleri sindirecek, televizyon kanallarını, gazeteleri kapatacak, gazetecileri hapse atacaklardı. AKP’nin darbecilerden farklı yapmadığı hiçbir uygulama yoktur. Üstelik bu da yeni değil. Basına yönelik baskı yıllardır Türkiye’nin gündeminde. Tüm dünyada Türkiye’nin nam saldığı alanlardan biridir basına yönelik baskı.

“Şimdi çıkıp Kürt çocuklarına Kürtçe çizgi film gösteren bir kanalın kapısına kilit vuruyorsunuz. Zarok TV’nin kapatılması bir turnusol kâğıdıdır. Çünkü bu kanalın politikayla, habercilikle filan hiçbir alakası yok. Tek amacı Kürtçe çizgi film yayınlamak. Bu kanalı kapatmak demek, Kürtçenin öğretilmesiyle ilgili bir derdiniz olduğu anlamına geliyor. Çocuklar Kürtçe duymasın, izlemesin demektir. Başka bir izahı yoktur bunun.

“Keza İMC TV, Hayat TV, Azadi TV, Van TV, TV 10, Yön Radyo, Özgür Radyo… Bunların tümü temel gazetecilik değerleri çerçevesinde, mağdurların sesini daha çok kamuoyuyla paylaşan kanallar. Bunların kapatılması demek, mağdurun sesine de kilit vurmak demektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.