Tandırlar yakıldı, kışlık peynirler çıkarıldı

Tandırlar yakıldı, kışlık peynirler çıkarıldı

Yüksekova’nın Yukarı Ölçekli (Êkmala Seri) ve Bulgurlu (Navdiyan) köyünde yurttaşlar, IŞİD katliamından kaçarak Şırnak ve çevre köylerine gelen Êzîdiler için tandırları yakıp ekmek pişirdi.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Köy sakinleri kış için hazırladıkları peynir ve yoğurtların büyük bir kısmını da pişirdikleri ekmeklerle birlikte Êzidilere gönderilmek üzere Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şengal Yardım Komisyonu’na teslim etti. 

haberingoruntuleri.gif

Federal Kürdistan’ın Şengal Kasabası’na saldıran IŞİD teröristlerinden kaçarak Şırnak, Mardin, Diyarbakır ve çevre illere gelen Êzidiler için bölgede süren seferberlik devam ediyor.

Yüksekova Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İlçe Teşkilatı ve Yüksekova Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyasına destek olan Yukarı Ölçekli (Êkmala Seri) ve Bulgurlu (Navdiyan) Köyü sakinleri bugün sabah saatlerinde tandırlarını yakıp ekmek pişirmeye başladı.

KADINLAR EKMEK PİŞİRDİ ERKEKLER KIŞLIK PEYNİRLERİ HAZIRLADI

Kadınlar sabahın ilk ışıklarından itibaren tandırları yakıp ekmek pişirmeye başlarken, erkekler de yurttaşların kış aylarında tüketilmek üzere toprağa gömülen peynir bidonlarını topraktan çıkararak köy meydanında topladı.

Sabah 04:00 sıralarında 7 tandırı yakıp, öğlen saatlerine kadar ekmek pişiren kadınlar, pişirdikleri ekmekleri, peynir ve yoğurtlarla birlikte Yüksekova Belediyesi ve DBP Yüksekova İlçe Teşkilatı’nın yardım komisyonu yetkililerine teslim etti.

Êzidiler için ekmek pişiren kadınlardan Baran Safalı, Şengal’den kaçan Êzidiler için ekmek pişirdiklerini belirterek, “Kim olursa olsun bizim için fark etmez, biz hepimiz biriz. Eğer biz toksak onlar da tok olsun, eğer onlar ölecekse biz de ölelim. Elimizden geleni onlar için yapıyoruz. Ekmek pişirdik, yoğurt ve peynir de göndereceğiz” dedi.

Yaptıkları yardımlarla ilgili kısa bir açıklama yapan Yukarı Ölçekli Köy Komini üyesi Ferman Altekin ise köylerinin 8 haneli bir köy olduğunu hatırlatarak, katliamdan kaçan Êzidiler için köy sakinleri olarak ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını belirtti. Topladıkları yardımları bugün yardım komisyonuna vereceklerini söyledi.

Öte yandan DBP ve Yüksekova Belediyesi tarafından başlatılan kampanya sürecinde toplanan yardımların, bugün Şırnak’a götürüleceği öğrenildi. DBP Yüksekova İlçe Örgütü’nden yapılan açıklamada yardım malzemelerinin Şırnak’ta bulunan Roboski Derneği’ne teslim edileceği ve bölgede bulunan Êzidilerin de ziyaret edileceği belirtildi. 

t1-011.jpg

t2-011.jpg

t3-010.jpg

t4-007.jpg

t5-006.jpg

t6-005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum