Taksim'de 'Protest IFTAR'

Taksim'de 'Protest IFTAR'

Emek ve Adalet Platform üyeleri, Taksim Gezi Parkı'nda lüks otellerde yapılan lüks iftarları "Protest IFTAR" adı altında düzenledikleri eylemle protesto etti.

İSTANBUL - Emek ve Adalet Platform üyeleri, Taksim Gezi Parkı'nda lüks otellerde yapılan lüks iftarları "Protest IFTAR" adı altında düzenledikleri eylemle protesto etti. Protesto eylemine, Karikatürist Metin Üstündağ, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Yazar Tuna Kiremitçi ve Murat Menteş de katıldı. İftarın yapılacağı yerde, "İsyanbul için iftar vakti" , "Ağzınızın tadını bozmaya geldik", "Oruç Kapitalizmi, kapitalizm orucu bozar", "Otelde değil, önünde iftar" ve "İnsanlığa açız" şekline dövizler yer aldı.

İftar öncesi açıklama Emek ve Adalet Platformu adına açıklama yapan Abdullah Bal, lüks iftar sofralarının nasıl kurulduğunu herkesin bildiğini söyleyerek, lüks sofraların her zaman işçilerin emeklerinden arta kalanlarla kurulduğunu belirtti. Bal, askeri ücrete dikkat çekerek, "Böyle bir ülkede asgari ücretin 3'te birini bir gecede iki kişilik bir iftar sofrasında harcamak reva mıdır?" diye sordu. "Somali'ye acıyoruz. Peki ne kadar anlıyoruz? Açlık oruç bize Somali'yi hissettirmiyorsa ne değeri var?" diyerek sözlerini sürdüren Bal şöyle devam etti: "Bu sebeple burada yer sofralarında sembolize ettiğimiz şey; ezilen, sömürülen, yok sayılan, iftar çadırlarına gönderilip uzaklaştırılan fakirliği unutturmamaktadır" dedi.

Ezan okunduktan sonra yer sofrasında iftarlarını açan yurttaşlar ardından dağıldı. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum