Taksilerde 'AKILLI' dönem başlıyor

Taksilerde 'AKILLI' dönem başlıyor

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nin (UITP) Türkiye’de ilk kez düzenlediği “Taksi Taşımacılığı Yönteminin Temelleri Eğitimi” İzmir’de gerçekleştiriliyor.

Eğitim toplantılarına ev sahipliği yapan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celil Anık, “Akıllı telefonlarla program üzerinden taksi çağrılabilecek. Bu çalışmalar taksi şoförünün ve yolcunun güvenliği için önemli” dedi.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ve UITP tarafından Kaya İzmir Termal ve Convention Otel’de "Taksi Taşımacılığı Yönteminin Temelleri Eğitimi" konulu bir program düzenlendi. Toplantıya İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili İbrahim Bayram, UITP Başkanı ve Cars Taxi Holding CEO’su Abdulla Sultan Al Sabbagh ile Aydın, Manisa, Gaziantep, Bursa, Ankara, Kocaeli ve Denizli’den gelen oda başkanları katıldı. Eğitim toplantısında Avrupa’da ve dünyada taksicilik alanındaki trendlerin konuşulacağını söyleyen İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celil Anık, “Taksiciliğin daha iyi şartlarda yapılabilmesi ve ekonomik açıdan fayda sağlayabilmesi için neler yapılıyor, biz burada neler yapıyoruz? Toplantının ana amacı bu. Bir taksi şoförünün eğitimi, taksilerin daha verimli kullanılması, mobil aplikasyonlara geçiş, biz İzmir’de bu konuda çalışmalara 2013 yılında başladık. Akıllı telefonlarla program üzerinden taksi çağrılabilecek. Bu çalışmalar taksi şoförünün ve yolcunun güvenliği için önemli” dedi.
“Dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok” diyen Anık, “Bizim çok fazla geride olmadığımız aşikar ama kendi kendimize bir özeleştiri yapmak gerekirse eksikliğimizin ana sebeplerinden biri eğitim. Taksi şoförlerimize daha iyi eğitim vermemiz gerekiyor” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE ÖNEMLİ GELİŞMELER VAR”

Toplantının amacının kent içi ulaşımı geliştirmek olduğunu ifade eden UITP Eğitim Bölümü Başkanı Kaan Yıldızgöz ise, “Türkiye’de son dönemde taksi taşımacılığı alanında ciddi gelimeler var. Bu gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve destek olmak istiyoruz” dedi.

Eğitim toplantılarında taksicilik alanında yasal düzenlemelerden taksicilik teknolojilerine kadar çok farklı konulara değineceklerini kaydeden Yıldızgöz, “Bazı şehirlerdeki taksi derneklerini yurt dışına götürdük, call centerları ve şoför eğitim merkezlerini görmeleri amacıyla. Burada bazılarını uygulamaya başladılar ama bizim taksicilik alanında daha gidecek çok yolumuz var. Örneğin Londra’da bir taksi şoförü 4 yıllık bir eğitim alıyor. Çünkü o bir meslek. Başka ülkelerde çok daha ciddi süreçler var” şeklinde konuştu.
Dubadi’den örnekler veren Yıldızgöz, “Dubai’de taksiler bir call centera bağlı çalışırlar. Çünkü yolcular bindikleri taksinin takip edilmesini isterler. Bu toplantının da amacı bu uluslararası bilginin ve deneyimin Türkiye’ye getirilmesi” dedi.
“Taksi Taşımacılığı Yönteminin Temelleri Eğitimi” yarın yapılacak oturumların ardından son bulacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.