Tahliye Edilen Abdullah Demirbaş'ın Hayati Riski Olabilir

Tahliye Edilen Abdullah Demirbaş'ın Hayati Riski Olabilir

Eski Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, sağlık sebeplerinden dolayı tahliye edildi. bianet'e konuşan Demirbaş, acilen hastaneye kaldırıldığını, tedavisinin sürdüğünü söyledi.

Eski Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, sağlık durumunun kötüye gitmesi nedeniyle avukatlarının başvurusu üzerine serbest bırakıldı.

Demirbaş’ın hewrediter derin ven trombozutrombozu (kalıtımsal kan pıhtılaşması) hastalığı bulunuyor.

bianet’ten Ekin Karaca'ya  konuşan Demirbaş, dün akşam tahliye edildikten sonra hemen Diyarbakır Tıp Fakültesi Hematoloji bölümüne yatırıldığını söyledi.

Ayak parmaklarında morarma ve hissizleşme başladığını belirten Demirbaş, kangren ve emboliden şüphelenildiğini, hayati risk olabileceğini belirtti.

Demirbaş, şu mesajı verdi:

“Sağlık nedeniyle tahliye edilmemde duyarlılık gösteren, katkı sağlayan bütün herkese teşekkür ediyorum. Tahliye edilmem için verilen mücadeleler benim için çok anlamlıydı. Bir an önce tüm hasta tutsakların serbest bırakılmasını istiyorum.”

Kızı kampanya başlatmıştı

Abdullah Demirbaş’ın kızı Berfin Ezgi Demirbaş, babasının ve diğer hasta tutsakların serbest bırakılması için imza kampanyası başlatmıştı.

Babasının sağlık durumundan bahseden Berfin Ezgi Demirbaş, Adli Tıp Kurumu’ndan verilen raporları da hatırlatarak babasının tahliye edilmemesi halinde yaşam hakkının elinden alınacağını vurgulamıştı.

Demirbaş sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmişti

Abdullah Demirbaş, 2001'den beri "Herediter Derin Ven Trombozu" adlı kalıtsal damar hastalığı ile mücadele ediyor.

Demirbaş,KCK operasyonu kapsamında 26 Aralık 2009'da tutuklandıktan sonra sağlık sorunları nedeniyle 14 Mayıs 2010'da tahliye edilmişti.

Ancak tedavi için İsveç, Belçika veya Avustralya'da tedavi görmesi gereken Demirbaş’a, "Delilleri karartma ve kaçma şüphesi" olduğu ileri sürülerek yurtdışına çıkış yasağı konulmuştu.

Bu yasak da 7 Mart 2012’de kaldırılmıştı.

Demirbaş, Dicle Nehri kıyısında yapılan Kırklardağı Yaşam Konutları’nda yolsuzluk ve usulsüzlük yapıp, PKK’ye para aktardığı iddiasıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 8 Ağustos 2015’te tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.