Tahir Elçi’nin ölümünün 20. gününde avukatlar eylem yaptı

Tahir Elçi’nin ölümünün 20. gününde avukatlar eylem yaptı

Diyarbakır Barosu avukatları, öldürülmesinin 20’inci gününde Baro Başkanı Tahir Elçi’yi andı. Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen, soruşturmanın seyrini eleştirdi.

Diyarbakır Barosu avukatları, cübbelerini giyerek öldürülen baro başkanları Tahir Elçi’yi Diyarbakır Adliyesi önünde alkışlarla andı. Tahir Elçi’nin fotoğraflarını taşıyan avukatlar, “Seni unutmayacağız” pankartı açtı. Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen, soruşturmanın seyrini eleştirdi.

Özmen, “Soruşturma dosyasında şüpheli sıfatıyla alınmış bir ifade dahi yok. Yani bırakın faili dosyanın bir şüphelisi bile yok,” dedi. Özmen, failler bulunana kadar eylemlere devam edeceklerini de belirtti. Adliye binası önünde dakikalarca alkış tutarak oturan avukatlar, “Elçi cinayetinin failleri bulunsun” dedi.

“Katillerin bir an önce bulunmasını istiyoruz”

Eylemde bulunan Tahir Elçi’nin ağabeyi Ahmet Elçi ise kardeşinin öldürülmesinin üzerinden yaklaşık 3 haftanın geçtiğini hatırlattı. Ağabey Elçi, “Biz bir an önce katillerin bulunmasını istiyoruz, kimler katletmişse, kimler kardeşimizi öldürmeyi kendilerine vazife olarak bilmişse. Diğer faili meçhullerin de ortaya çıkarılmasında bir vesile olmasını istiyoruz. Kardeşimiz gerçekten barış adamıydı,” diye konuştu.

Avukatlar, Elçi cinayetinin faillerinin bulunmamasını oturma eylemi ve alkışlarla protesto etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.