Tahir Elçi'nin kabrine bayram ziyareti

Tahir Elçi'nin kabrine bayram ziyareti

Diyarbakır Barosu yöneticileri ve üyeleri, bayramın son günü kabrini ziyaret ettikleri Baro Başkanı Tahir Elçi'yi andı.

Diyarbakır Barosu yöneticileri ve üyeleri, 28 Kasım 2015'te kentin Sur ilçesinde bulunan Dört Ayaklı Minare'nin çatışmalar sırasında zarar görmesi  nedeniyle yapılan basın açıklaması sırasında katledilen Baro Başkanları Tahir Elçi'nin Yeniköy Mezarlığı'nda bulunan kabrini ziyaret etti. Ziyarette HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir de yer aldı. Mezarı başında Elçi için dualar edilip, Yasin-i Şerif okundu.

Milletvekili Osman Baydemir, kabri başında konuştuğu Tahir Elçinin ölümünün sıradan bir ölüm olmadığını, açık seçik bir cinayet olduğunu söyledi. 

Elçi'nin yaptığı açıklamalar nedeniyle doğrudan hedef alınması sonrası bu cinayetin gerçekleştiğinin altını çizen Baydemir, "Bu yapılan açık bir suikasttır. Tahir Elçi insan hakları, demokrasi, özgürlük ve barış isteyen biriydi. Ancak yaptığı açıklamalardan sonra böylesi bir cinayetin gerçekleşmesi bunun bir tesadüf olmadığını gösteriyor" şeklinde konuştu. 

Baydemir: Mahkeme-i Kübrâ'da yargılanacaklar

Diktatörlerin er yada geç yaptıklarının hesabını vereceğini söyleyen Baydemir, "Bu katliamın gerçekleştirenler de bilsinler ki bu onların yanın kalmayacak hem bu mahkemelerde hem de Mahkeme-i Kübrâ'da yargılanacaklar. Mantıkları teklik üzerine kurulu olanlar yaptıklarının altında kalacaklardır" dedi.

Ardından konuşan Diyarbakır Barosu Başkanvekili Ahmet Özmen ise, "Tahir Elçi cinayetinin 'faili meçhul' olmadığını göstermek için arayışımız devam edecek. Her hafta adliye önünde sürdürdüğümüz eylem devam edecek. Elçi'nin yolundan devam edeceğiz. Onun yolu adaletli bir dünyayı savunmaktı. Biz de onun yolunun devamcıları olacağız" diye konuştu.

Yapılan konuşmalar sonrası Baro yöneticileri ve üyeleri mezarlıktan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.