SYKP üyesi Leylek'in serbest bırakılması istendi

SYKP üyesi Leylek'in serbest bırakılması istendi

Mersin'de, 21 Mayıs'ta Antalya'da tutuklanan SYKP üyesi Doğuşcan Leylek için açıklama yapan SYKP üyeleri, Leylek'in serbest bırakılmasını istedi.

MERSİN - Mersin'de, Antalya'da 21 Mayıs'ta sivil polislerce gözaltına alınan ve "Örgüt üyesi olmak", "Örgüt yöneticisi olmak" ve "Patlayıcı madde bulundurmak" iddialarıyla tutuklanan Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) üyesi Doğuşcan Leylek için açıklama yapılarak, Leylek'in tutuklanması protesto edildi. Özgür Çocuk Parkı'nda bir araya gelen SYKP üyelerine, HDP Mersin milletvekili adayları Gülay Bingöl, Nursel Demir ve Müslim Tank destek verdi. "Baskılar bizi yıldıramaz. Doğuşcan Leylek'e özgürlük" pankartının açıldığı açıklamada konuşan SYKP üyesi Mazlum Ağaslan, AKP iktidarının yeni çıkardığı baskı yasalarını fütursuzca kullanmaya devam ettiğini söyledi.

Leylek'in "polis devleti" uygulamalarının kurbanı olduğunu söyleyen Ağaslan, Leylek'i tutuklayan mahkemenin itirazlarını dikkate alarak, serbest bırakmasını istedi. 

Açıklama, "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganıyla son buldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.