Suudi Arabistan'dan Suriye'ye kara operasyonu açıklaması

Suudi Arabistan'dan Suriye'ye kara operasyonu açıklaması

Suriye'ye karşı Türkiye ile birlikte muhtemel bir kara operasyonuna katılacağı yolundaki haberlerle son haftalarda sık sık gündeme gelen Suudi Arabistan'dan yeni bir açıklama geldi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyr, ülkesinin Suriye'deki muhtemel bir kara operasyonuna Beşşar Esad'a karşı değil, IŞİD'e karşı katılacağını açıkladı.

El Arabiya'nın haberine göre Cübeyr, “Suudi Arabistan koalisyonun bir parçası olarak, DAİŞ'i yol etme hedefiyle Suriye'ye özel kuvvetler göndermeye hazır olduğunu bildirmiştir. Tek görev ve sorumluluğumuz budur" dedi.

Cübeyr, “Kara kuvvetleri birliklerinin ya da özel kuvvetlerin tek hedefi şimdilik karada DAİŞ'le mücadele etmektir" diye konuştu.

Suudi özel kuvvetlerinin Suriye'ye sadece uluslararası koalisyon çerçevesinde gireceğini belirten Suudi Bakan, tek taraflı operasyon düzenlemelerinin söz konusu olmadığını duyurdu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.