Suudi Arabistan'da polise saldırı

Suudi Arabistan'da polise saldırı

Suudi Arabistan'ın Katif kentinde polise saldırı düzenlendi. Ülkede Şeyh Nemr'in idam edilmesinin ardından gerginlik sürüyor.

Suudi Arabistan'ın önceki gün Şeyh Nemr'i idam etmesinin ardından ülkede sular durulmuyor. Kraliyeti protestolar sürerken, ülkenin doğusunda bulunan Katif kentinde polise saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu bir sivil hayatını kaybetti.

AFP’nin Saudi Press Agency’den aktardığı habere göre, Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in doğduğu Avamiye’de polisin üzerine kimliği belirsiz kişilerce ateş açıldı. SPA, ölen kişinin kimliğini Ali İmran el-Davud olarak duyurdu. Saldırı sonucu güvenlik güçlerinden yaralanan olup olmadığı bilinmezken, ateş açanların bulunması için arama çalışmaları sürüyor.

OLAY YAŞANDIĞINDA SOKAKTA EYLEM YOKTU

Reuters’ın aktivistlerden edindiği bilgiye göre, Suudi polisinin ateş açması sonucu, sekiz yaşındaki bir çocuk evinde yaralandı. Aktivistler, polise ateş açıldığı esnada sokakta herhangi bir protestonun yapılmadığını aktardı. Polisin olaydan sonra kentin kuzeyindeki kontrol noktasına çekildiği de bilgiler arasında.

56 yaşındaki Şeyh Nemr’in idam edilmesinin ardından ülkenin Şii ağırlıklı Katif bölgesinde eylemler düzenleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.