Suudi Arabistan’da intihar saldırıları

Suudi Arabistan’da intihar saldırıları

Suudi Arabistan’ın doğusundaki Katif kentinde bir cami yakınlarında patlama meydana geldi. Medine’de de emniyet binası yakınlarında intihar saldırısı düzenlendi.

Suudi Arabistan’da peş peşe patlamalar meydana geldi. Reuters’ın haberine göre Medine’de emniyet güçlerinin güvenlik kontrolü yaptığı otopark ile Mescid-i Nebevi yakınlarında bir intihar saldırısı gerçekleştirildi.

Reuters’ın Suudi Arabistan merkezli Al Arabya kanalına dayandırdığı bilgiye göre, ilk belirlemelere göre saldırıda saldırgan ile iki güvenlik görevlisi öldü. Al Jazeera Türk’ün aktardığına göre, Doğudaki Katif kentinde de bir cami yakınlarında iki patlama meydana geldi.

Görgü tanıkları, ilk patlamanın otoparkta, ikincisinin de cami yakınında gerçekleştiğini söyledi. Reuters’ın görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde, patlama yerinde ceset parçalarının görüldüğü belirtildi.

AFP’ye konuşan bir görgü tanığı ise patlama için “Kesinlikle intihar bombacısıydı. Cesedini gördüm” ifadelerini kullandı.

Katif kentinde nüfusun çoğunluğunu şiiler oluşturuyor.

Dün de Suudi Arabistan’da ABD’nin Cidde Başkonsolosluğu yakınlarında gerçekleştirilen intihar saldırısında iki polis yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.