“Suruç’ta katledilen gençlerle aynı düşün peşinden gitmeye devam ediyoruz”

“Suruç’ta katledilen gençlerle aynı düşün peşinden gitmeye devam ediyoruz”

Suruç Katliamı’nın birinci yıl dönümünde, IŞİD saldırısı ile katledilen 33 genç için Amara Kültür Merkezi’nde anma yapıldı.

Anmaya HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Milletvekili Feleknas Uca, SGDF Eşbaşkanı Ozan Yüzgeç, saldırıda yaralananlar, yaşamını yitirenlerin yakınları, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) yöneticileri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve İlçe örgütü yöneticileri katıldı.

Yaşamını yitirenleri anarak konuşmasına başlayan Eş Başkanı Yüksekdağ, bir yıl önce karanlık bir sürecin fitilinin ateşlendiğini belirtti.

“Aynı düşün peşinden gitmeye devam ediyoruz”

Yüksekdağ, “Düşler, özlemler çok büyük yolculuklara çıkarır. 33 düş yolcusu da yıkılmak istenen bu düş yoluna girmişlerdir. Bundan bir yıl önce başladı her şey. Bir tarafta ezilen insanlığın büyük düşünden ve peşinden gidenler vardı, diğer taraftan bu düşleri kabusa çevirmeye çalışanlar. Bütün Ortadoğu halklarına bir kabus yaşatmaya çalışanlar vardı. İşte Rojava’da o savaş ve kaosun ortasında eşitliğin, barışın olacağı bir yaşamın olacağını gösterenler vardı. 33 düş yolcusu da bu kabusun ortasında ezilenlerin büyük düşünü ortaya çıkarmak için yola çıktı. Bütün bölge halkları ve ezilenleri zorbalıkla savaşla ve baskılarla kodlanmış siyasi iktidar ve gerici faşist egemen yapılar bu temiz düşü kaldıramadı. Aradan bir yıl geçtikten sonra bizler aynı düşün peşinden gitmeye devam ediyoruz. 33 barış ve demokrasi şehidinin bizlere verdiği en önemli ders buydu” dedi.

“Darbe mekaniği durmayacak”

Suruç’ta yaşanan katliamın sorumluları ortaya çıkarılmazsa Türkiye’de darbe sürecinin bertaraf edilemeyeceğini belirten Yüksekdağ, şöyle devam etti:

“Biz bu gerçeğin iktidar tarafından görülmediğini düşünmekteyiz. Bu gerçek görülmedikçe, bu darbe mekaniği durmayacak durdurulamayacaktır. Bir yıl önce bir demokratik zemin ortaya çıktığında gündeme gelen bu katliam Türkiye’nin demokratikleşmesi mücadelesini sekteye uğratmak için yaşama geçirilmiştir. Suruç Katliamını gerçekleştirenler ve onu uygulayan eller Türkiye halklarının kucaklaşması ve bir araya gelmesini kırmak için gerçekleştirdiler.”

Yüksekdağ, Suruç’taki saldırının ardından Türkiye halklarının katliamlar, ölümler ve en son bir darbe süreci ile karşı karşıya kaldığına işaret etti.

Yüksekdağ, “Eğer bu topraklarda insanlık için, halkımız için iyi şeyler gelişecekse demokratik ve özgürlük temelinde birleşmek gerekiyor. Sosyalist gençler bir yıl önce bunu bize söylediler” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.