Sur'lu aileler için Giysi Bankası

Sur'lu aileler için Giysi Bankası

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yoksul ailelerin giysi ihtiyacını karşılamak amacıyla Giysi Bankası açtı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, yoksullukla mücadeleyi sınırı belli olmayan geçici uygulamalar yerine kalıcı çalışmalarla yürütmek için önemli bir hizmete imza attı. Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda tüm yoksulların yararlanabileceği Giysi Bankası'nı hizmete açtı.

Giysi Bankası hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı, Diyarbakır il sınırları içerisinde bulunan yoksul mahalle ve semtleri ziyaret edeceklerini ve tespit edilen ailelerin giysi ihtiyacının Giysi Bankası'ndan karşılanacağını söyledi.

-3-036.jpg

Aileler alışveriş yapıyormuş gibi gelip ihtiyaçlarını karşılayacak

Giysi Bankası çalışmasını belediyenin imkânları ve yardımseverlerin bağışlarıyla sürdüreceklerini ifade eden Kıratlı, mevsim koşullarını dikkate alarak, Giysi Bankası çalışmalarını yürüteceklerini kaydetti. Kıratlı, "Giysi Bankası'nda öncelikle ihtiyaç sahibi aileleri tespit edeceğiz. Aileler randevu usulü ile gelip mağazadan alışveriş yapıyormuş gibi faydalanacak" dedi.

-2-077.jpg

Surlu aileler faydalanıyor

Şu an mağazadan Sur'u terk etmek zorunda kalan ailelerin faydalandığını kaydeden Kıratlı, "Biz Sur'u terk etmek zorunda kalan aileleri yeni evlerinde ziyaret ediyoruz. Tespitlerimizi yaptıktan sonra gerekli ihtiyaçlarını mağazamızdan alarak, evde kendilerine teslim ediyoruz" şeklinde konuştu.

Destek çağrısı

Sur'da yaşanan göçle birlikte yoğun bir giysi ihtiyacının olduğunu söyleyen Kıratlı, vatandaşları, kullanılmamış giysilerini Giysi Bankası'na vermeye, resmi olarak başlatılan bağış kampanyasına destek olmaya çağırdı.

Kampanyaya destek vermek isteyenler için resmi olarak başlatılan bağış kampanyası hesabı: Vakıflar Bankası TR 71 0001 5001 5800 7304 2845 16

-1-152.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.