Suriye'de Esad karşıtı militanlar Yermuk'tan ayrılıyor

Suriye'de Esad karşıtı militanlar Yermuk'tan ayrılıyor

Suriye'de yaklaşık 2 bin militanın El Kadam bölgesinden ayrılacağı açıklandı. Militanları almak üzere otobüsler kampa geldi.

Suriye’nin başkenti Şam’ın güneyindeki Yermuk kampı ve Haver el-Asvad’dan yüzlerce Suriyeli militanın ayrılmaya başladığı açıklandı. Otobüslerin, 2 bin militanı almak üzere El Kadam bölgesine vardığı bildirildi.

El Menar’ın haberine göre, aralarında Nusra Cephesi ve IŞİD’in de mensuplarının bulunduğu militanlar, Birleşmiş Milletler’in aracılığında gerçekleştirilen bir anlaşma kapsamında kampı terk ediyor.

18 otobüsün bölgeye vardığı belirtilirken, militanların sayısı bin 500’ü bulan aile üyelerinin de buradan ayrılacağı ifade edildi. Anlaşma kapsamında militanlar ve ailelerinin Rakka’ya veya Halep’in kuzeyindeki Mare’ye geçişine izin verilecek.

Birleşmiş Milletler aracılığında varılan anlaşmanın amacı Yermuk'un yeniden güvenli hale gelmesi ve kampta sıkışan 18 bin kişiye insani yardım ulaştırılması.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.