'Suriye'de ateşkese katılan bölge sayısı 651'e yükseldi'

'Suriye'de ateşkese katılan bölge sayısı 651'e yükseldi'

Lazkiye bölgesinde 4 yerleşim biriminin temsilcileriyle daha anlaşmaya varıldığını aktaran Rusya'nın Suriye'deki ateşkes izleme merkezi, sürece katılan yerleşim birimi sayısının 651'e yükseldiğini bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Suriye’deki ateşkesin son 24 saatte 28 kez ihlal edildiği belirtilerek, yasadışı silahlı oluşumların Şam (15), Halep (11) ve Lazkiye (2) bölgelerinde yerleşim yerlere ile hükümet ordusu mevzilerine saldırı gerçekleştirdiği ifade edildi.

Merkez, Suriye ordusu ve Rusya Hava Kuvvetleri’nin muhalif grupların yer alabileceği bölgelere saldırı düzenlemediğini kaydetti.

'İHTİYAÇ SAHİPLERİNE 2 TONDAN FAZLA GIDA DAĞITILDI

Lazkiye bölgesinin Areykib yerleşim birimindeki ihtiyaç sahibi ailelere 2 tondan fazla gıda ürünlerinin dağıtıldığını belirten merkez, Şam bölgesindeki Caba ve Kuneytra bölgesindeki Hadar, Ayuba ve El Baas yerleşim birimlerine 7 tondan fazla unun ulaştırıldığını aktardı. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.