Suriye’de ateşkes sona erdi

Suriye’de ateşkes sona erdi

Suriye resmi haber ajansı Sana tarafından yayımlanan açıklamada, muhalif güçlerin 12 Eylül’de başlayan ateşkes ile ilgili hiçbir noktaya uymadığı iddia edildi.

Suriye Ordusu, ülkedeki ateşkesin sona erdiğini duyurdu. Suriye resmi haber ajansı Sana tarafından yayımlanan açıklamada, muhalif güçlerin ateşkes ile ilgili hiçbir noktaya uymadığı iddia edildi. Ateşkesin birçok bölgede 300'den fazla kez ihlal edildiğini kaydeden resmi açıklama, Suriye Ordusu'nun azami itidalli davrandığını vurguladı.

Ateşkesin sona ermesinin ardından Halep kenti akşam saatlerinde yeniden havadan savaş uçakları ve karadan topçu birlikleri tarafından vurulmaya başladı.

Suriye'de Beşar Esad rejimi ile muhalif güçler arasındaki ateşkes ABD ve Rusya'nın arabuluculuğuyla ilan edilmişti.

İngiltere: Suriye ordusunun vurulduğu saldırıya katıldık

Öte yandan hafta sonunda ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye ordusunu bombaladığı hava operasyonuna İngiltere’nin de katıldığı resmen doğrulandı. İngiltere Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Suriye'nin Deyr ez Zor kentine yapılan saldırıya destek verildiği, koalisyon tarafından saldırıya ilişkin olarak yürütülen soruşturma konusunda da ‘tam bir işbirliği içinde olunduğu’ kaydedildi. Açıklamada, “İngiltere, Suriye ordu birliklerini kasten hedef almaz” denildi.

Rusya Savunma Bakanlığı cumartesi günü Irak yönünden gelen ABD savaş uçaklarının yaptığı saldırıda 60’dan fazla Suriye askerinin öldürüldüğünü duyurmuş, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise, askeri kaynaklara dayanarak en az 90 Suriyeli askerin öldüğünü açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.